Лістинг 1.5. Dynamic HTML.

<HTML><HEAD>

<META HTTP-EQUIV="Content-Type"content="text/html;charset=windows-1251">

<TITLE>Dynamic HTML by Fedorenko</TITLE>

<SCRIPT LANGUAGE="VBScript">

Function MyFont_OnMouseOver()

MyFont.Color = "Red"

MyFont.Size = "5"

End Function

Function MyFont_OnMouseOut()

MyFont.Color = "Blue"

MyFont.Size = "4"

End Function

</SCRIPT> </HEAD>

<BODY BGCOLOR="WHITE">

<FONT ID="MyFont" FACE="ARIAL" SIZE="4" COLOR="BLUE">

Ей, вкажи сюди мишкою! Працює? ОТОЖ!!! ;)

</BODY></HTML>

У Dynamic HTML визначається набір подій, які можна асоціювати з тегами HTML. Це розширює парадигму VBScript керованості подіями на всі елементи Web-сторінки — теги HTML, елементи управління ACTIVEX; навіть програма перегляду сама по собі володіє певними подіями. Якщо у вас ще збереглися сумніви в необхідності глибокого володіння HTML для ефективного створення Web-сторінок, то попередній приклад повинен вас переконати. У нім текст на VBScript динамічно змінює атрибути COLOR і SIZE тега <FONT> при виявленні певних дій з мишею. Подібний код не можна написати, не знаючи в точності, що є тег <FONT>, і не розуміючи сенсу атрибутів COLOR і SIZE. Отже прощайте, графічні редактори!

Dynamic HTML помітно збільшує потужність Web-клієнта і його інтерактивність, причому не лише за рахунок динамічного стилю маніпулювання, але і іншими засобами. Так, він уміє розташовувати елементи на Web-сторінці. Ви можете, наприклад, змінити зображення, просто змінивши атрибути тега <IMG>. Для зміни вмісту сторінки ви можете також додавати або видаляти теги. І нарешті, Internet Explorer 4.0 підтримує прив'язку даних (data binding) до полів форми. Це означає, що дані з бази даних на сервері можуть бути безпосередньо пов'язані з полем форми в програмі перегляду Web, і тим самим миттєво редагуватимуться і оновлюватимуться. Все це робить Dynamic HTML потужним знаряддям, гідним вашої уваги. Але не забувайте одну важливу річ: в даний час Dynamic HTML доступний лише для Internet Explorer.

Програмування на стороні сервера.

Ще одна епохальна технологія — це технологія серверних сценаріїв, прикладом якої є Active Server Page (ASP). Ця технологія дозволяє створювати прекрасні, не залежні від платформ Web-сторінки, які можна переглядати будь-якою програмою перегляду. Або, якщо ви хочете максимально скористатися перевагами залежних від платформ технологій, таких як Dynamic HTML, то можете створювати ASP-сторінки, які можуть спілкуватися безпосередньо з Internet Explorer.

У своїй основі ASP — це сценарій, що виконується на сервері IIS. Цей код динамічно виконується при запиті сторінки, а HTML-текст, що вийшов, вирушає програмі перегляду. Поглянете, як код в лістингу 1.6 використовує ASP для створення шести послідовних рядків тексту, набраних шрифтом, що все збільшується.








Дата добавления: 2016-04-02; просмотров: 511;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.