Програмування та налагодження

Процес програмування (написання програмного коду, кодування) зазвичай слідує безпосередньо за процесом проектування. Але для деяких класів програм, наприклад критичних по надійності систем, остання стадія проектування (детальне проектування) і початок кодування можуть перекриватися. У процесі проектування можуть використовуватися CASE-засоби, які дозволяють отримати скелетную програму. Така програма містить код для визначення та реалізації інтерфейсів, і в багатьох випадках програмісту залишається тільки додати код, що реалізовує деякі деталі функціонування програмного компонента.

Програмування - індивідуальний процес, тут не існує загальних правил, яких необхідно дотримуватися при написанні програмного коду. Деякі програмісти починають кодування з компонентів, які вони добре розуміють, залишаючи наостанок кодування компонентів, які є для них "темними". Інші застосовують протилежний підхід, залишаючи прості для них компоненти на потім.

Зазвичай програмісти самі тестують написаний ними програмний код для виявлення можливих помилок і програмних дефектів. Цей процес називається налагодженням програми. В принципі тестування і налагодження є різними процесами. При тестуванні встановлюється наявність програмних помилок. У ході налагодження встановлюється місце розташування помилок, потім вони усуваються. На рис. 2 показаний можливий процес налагодження програми. Налагодження може бути частиною як процесу розробки, так і процесу тестування ПЗ.

Проводить налагодження програміст повинен згенерувати такі режими роботи системи, які допоможуть виявити програмні помилки по аномальної поведінки системи. Локалізація помилок може вимагати проведення ручного трасування коду програми. У процесі тестування і налагодження можуть допомогти відлагоджувальні кошти, що показують значення програмних змінних і виконують трасування виконуваних операторів.

 

Мал. 2. Процес відлагодження








Дата добавления: 2016-01-30; просмотров: 462;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.