Геометричні параметри

Косозубі циліндричні передачі нарізуються тим самим різальним інструментом, на тих самих верстатах, за тією самою технологією, що і прямозубі. При цьому заготівлю повертають на кут b, тому зубці розташовуються не по утворюючій ділильного циліндра, а складають з нею кут b. Профіль косого зубця в нормальному перетині n-n збігається з профілем прямого зубця. Модуль у цьому перетині повинний бути стандартним. У торцевому перетині t-t параметри косого зуба змінюються в залежності від кута b (рисунок 3.4):

 
 

– коловий крок

, (3.11)

– коловий модуль

, (3.12)

– ділильний діаметр

5. . (3.13)

Міцність зубців визначають його розміри і форма в нормальному перетині. Форму косого зубця в нормальному перетині прийнято визначати через параметри еквівалентного прямозубого колеса.

Ділильний діаметр еквівалентного прямозубого колеса

. (3.14)

Число зубців еквівалентного прямозубого колеса

. (3.15)

Збільшення еквівалентних параметрів зі збільшенням кута β є однією з причин підвищення міцності косозубих передач. Унаслідок нахилу зубців виходить ніби колесо більших розмірів або при тому ж навантаженні зменшуються габарити передачі. Тому в сучасних передачах косозубі колеса одержали переважне поширення.








Дата добавления: 2016-01-26; просмотров: 542;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.