ЗАСТОСУВАННЯ ГІБРИДНОЇ СИЛОВОЇ УСТАНОВКИ

 

Відмінною особливістю гібридної силової установки є використання двох і більше джерел енергії і відповідним їм двигунів, що перетворюють енергію в механічну роботу.

Незважаючи на різноманіття джерел енергії (теплова енергія бензину або дизельного палива, електроенергія, енергія стисненого повітря, енергія стисненого (зрідженого) газу, сонячна енергія, енергія вітру та ін) в промисловому масштабі в гібридній силовій установці використовується комбінація двигуна внутрішнього згоряння та електродвигуна.

Головна перевага гібридної силової установки полягає в суттєвому скороченні витрати палива і викидів шкідливих речовин в атмосферу, яке досягається:

- узгодженій роботі ДВС і електродвигуна;

- застосуванням акумуляторів великої місткості і суперконденсаторів;

- використанням енергії гальмування, тобто рекуперативне гальмування, перетворює кінетичну енергію руху в електроенергію.

Необхідно відзначити, що більший ефект від гібридної силової установки спостерігається при русі в міському циклі, який характеризується частими зупинками, роботою в режимі холостого ходу. При русі з постійною високою швидкістю (приміський цикл) гібридні силові установки не так ефективні.

Залежно від характеру взаємодії двигуна внутрішнього згоряння та електродвигуна розрізняють такі схеми гібридних силових установок:

- послідовна схема;

- паралельна схема;

- послідовно-паралельна схема.

 

ВИКОРИСТАННЯ У ДВЗ

НОВИХ ТИПІВ РОБОЧИХ ПРОЦЕСІВ

Використання у ДВЗ нових типів робочих процесів з високими значеннями hе, є рішенням, яке найбільш повно відповідає завданню підвищення ефективності й екологічної безпеки транспортної енергетики.

В області автотракторних ДВЗ положення слід вважати відносно нормальним, що викликане постійною жорсткістю екологічних вимог (планомірне введення в дію екологічних норм Євро-2, -3, -4 і т.д.) і адекватною відповіддю на них з боку виробників двигунів.

Поліпшення параметрів і характеристик суднових двигунів здійснені за допомогою непринципових, з погляду термодинаміки, конструктивних удосконалень, таких як підвищення ступеня наддування, електронне керування упорскуванням палива й т.п., а також за рахунок застосування нових конструкційних матеріалів, підвищення якості палив і мастил, удосконалювання технології механічної обробки деталей і зборки двигунів.

 

РОЗРОБКА НОВИХ КОНСТРУКЦІЙ ДВИГУНІВ

 








Дата добавления: 2015-11-26; просмотров: 1045;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.