Вступ до соціальної психології

Соціальна психологія як наука.Поняття соціальної психології. Об’єкт і предмет соціальної психології.Дискусії з приводу предмета соціальної психології. Метанапрямки соціальної психології. Соціальна психологія та постмодернізм.

Соціальна психологія в системі науки. Структура соціальної психології. Соціальна психологія і суміжні дисципліни. Соціальна психологія і соціологія. Соціальна психологія і психологія особистості.Соціальна психологія і біологія. Соціальна психологія та рівні пояснень. Суб’єктивні аспекти науки. Завдання соціальної психології і проблеми суспільства.

Основні методи соціально-психологічного дослідження. Загальна характеристика методів соціально-психологічного дослідження.Проблема якості соціально-психологічної інформації. Опитування громадської думки. Репрезентативна вибірка. Нерепрезентативна вибірка, порядок пред'явлення запитань, запропоновані варіанти відповідей і формулювання запитань.

Кореляційне дослідження: виявлення природних зв'язків. Кореляційні дослідження, їх переваги (вивчення впливу факторів у природніх умовах) та недоліки (двозначна інтерпретація причини та наслідку). Відтерміновані кореляції, що виявляють послідовність подій.

Експериментальні дослідження: пошук причин та наслідків. Незалежна та залежна перемінні. Етика проведення експеримента.








Дата добавления: 2015-12-08; просмотров: 811;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.