Цілеуказания на місцевості

Загальні правила і способи цілеуказанняУміння швидко І правильно указувати цілі, орієнтири та інші об'єкти на місцевості має важливе значення для управління підрозділом І вогнем у бою.

Цілеуказання може проводитись як безпосередньо на місцевості, так іі за картою ч и аерофотознімком.

Місцезнаходження цілей на місцевості1 указують, додержуючись установлених правил, коротко, ясно і точно. При цїлєуказанні, той: хто передав, і той, хто приймає, повинні мати однакове кодування об'єктне місцевості

Цілеуказання. на. місцевості найчастіше виконується від орієнтира, по азимуту іі відстані до цілі та іншими способами. Спосіб цілеуказання залежить від обставин, що склалися, і застосовується з метою найшвидшого місцезнаходження цілі.

Цілеуказання від орієнтира - найпоширеніший спосіб. Спочатку називається найближчий до цілі орієнтир, а потім кут між напрямом на орієнтир і напрямом на ціль у тисячних і відстань цілі від орієнтира в метрах. Наприклад: "Орієнтир другий, праворуч сорок п'ять, далі сто, біля дерева - кулемет". Якщо той, хто передає, і той, хто приймає цілеуказання, мають прилади спостереження, то замість відстані цілі від орієнтира може указуватись вертикальний кут між орієнтиром і ціллю в тисячних. Наприклад: "Орієнтир третій, ліворуч тридцять, нижче нуль п'ятдесят - танк в окопГ. Малопомітні цілі указують послідовно - спочатку називають добре помітний предмет, а потім від цього предмета - ціль. Наприклад. "Орієнтир перший, праворуч двадцять - кущ, далі двісті - руїни, праворуч - гармата".

Цілеуказання по азимуту і відстані до цілі. Спосіб використовується найчастіше на місцевості, де мало орієнтирів. Азимут напряму на ціль визначають за допомогою компаса в градусах, а відстань до неї - за допомогою приладів спостереження або окомірно в метрах. Одержавши ці дані, передають їх Наприклад: "Азимут сто три, відстань чотириста - снайпер на дереві".

Від напрямку руху. Указують відстань у метрах спочатку за напрямком руху, а потім від напрямку руху до цілі: "Прямо сімсот, ліворуч двісті - БМП".

За азимутальним покажчиком (баштовим кутоміром). Приціл суміщають з ціллю, і зчитують з азимутального покажчика кут у тисячних і доповідають напрямок на ціль, її найменування і відстань. Наприклад: 'Тридцять нуль-нуль, БРДМ на узліссі, вісімсот".

Наведення гармати на ціль. Спосіб застосовується тоді, коли той, хто передає, і той, хто отримує цілеуказання, знаходяться поруч, наприклад, у танку. В цьому випадку гармату направляють на ціль і указують найменування цілі і відстань до неї в метрах, наприклад: “Танк в окопі, п'ятсот".

Трасуючими кулями (снарядами) і сигнальними ракетами. Для указания цілей цим способом завчасно встановлюють порядок величину черг або колір ракет, а для прийому цілеуказання назначають спостерігачів, які доповідають про поданий сигнал.








Дата добавления: 2015-10-29; просмотров: 788;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.