Конкурси.

У той час як премія робить на споживача вплив за рахунок виникнення в нього впевненості у виграші, яким би скромним він не був, спонукальним мотивом для участі в конкурсі є привабливість гри і дух змагання. Від всіх учасників потрібно зробити певне зусилля, і кожний йде на це в надії бути кращим чи одним із кращих.

Конкурси можуть бути найрізноманітнішими за формою і звертатися до самих різних якостей особистості: пам'яті, уяви, дедукції, почуття гумору, кмітливості чи знань.

1. Конкурси, ініціаторами яких є торгові посередники. Прикладом може служити конкурс серед художників на саме незвичайне оформлення вітрини, що використовується для створення атмосфери особливої події в тій чи іншій торговій точці.

2. Конкурси, що організовуються пресою, - для залучення постійних читачів.

3. Конкурси, що організовуються виробниками.

Існує три види таких конкурсів.

Конкурси для дітей (наприклад, на кращий малюнок чи вірш). Відрізняються простотою і тямущістю. Призами в основному виступають іграшки.

Технічні конкурси. Проводяться серед професіоналів у якій-небудь галузі, наприклад, серед архітекторів на кращий проект будинку офісу фірми.

Сімейні конкурси. Складають велику частину всіх конкурсів, що організовуються великими фірмами. До цього прийому часто вдаються виробники товарів широкого вжитку і підприємства сфери послуг. Принцип проведення таких конкурсів простий: варто поставити нескладні питання для того, щоб привернути увагу домогосподарок, їхніх чоловіків і дітей (оскільки передбачається участь усієї родини) і зажадати надання певної кількості доказів покупки, запропонувавши досить привабливі для всіх призи.

Призи Пропоновані призи відіграють вирішальну роль в успіху конкурсу. Людей приваблюють великі, що змушують мріяти про них, виграші, що відповідають їх особистим очікуванням. Звичайно використовується кілька градацій призів за принципом їх вартості, найбільш дорогими є перші призи.

Існують особливо привабливі великі призи:

· туристичні поїздки, що збігаються за часом з якою-небудь великою спортивною подією;

· дорогі товари;

· дуже дорогі товари: автомашини, квартири і т.п.

Для одного товару конкурс варто проводити не частіше одного разу в рік.

Вимоги до конкурсів:

1) вирішення не повинно бути знайдене більшістю учасників;

2) перший приз повинен бути досить коштовним;

3) питання повинні бути розділені на основні і додаткові;

4) необхідно забезпечити контроль чесності і правильності гри.








Дата добавления: 2015-10-21; просмотров: 449;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.