Характеристики дозиметра ДРГЗ-04

Дозиметр може працювати як від мережі змінного струму напругою 220 В, так і від блоку батарей (12 окиснортутних елементів типу РЦ-85 з напругою 1,25 В кожний). Батарейний блок живлення постачається в комплекті з приладом, при потребі він розташовується в пульті замість блоку стабілізації. Органи управління розташовані на верхній кришці дозиметра.

У комплект дозиметра входить контейнер з контрольним бета-джерелом, що виготовлений з препарату стронцію та інших радіоактивних елементів і який має активність не більше 2,7-10 Бк. Товщина стінок контейнера забезпечує відсутність випромінювання на поверхні контейнера (пробіг бета-частинок максимальної енергії в стінці контейнеру 5 мм). Забороняється

порушувати захисну фольгу джерела, зберігати джерело зі знятою верхньою кришкою, підносити його близько до очей.

Управління роботою дозиметра ДРГЗ-04

Дозиметр управляється за допомогою 2-х перемикачів В1 і В2, кнопки скидання показників ВЗ, тумблера вмикання живлення дозиметра В4 і ручки резистора КОМП. СТРУМУ, розташо­ваній на лицевій стороні панелі дозиметра (рис. 9.28).

У нижній частині дозиметра під кришкою знаходяться резистори: для регулювання чутливості дозиметра (ЧУТЛ), для встановлення нуля вимірювального приладу (НУЛЬ УПТ), а також тумблер (БАТ, МЕРЕЖА).

В блоці детектування знаходяться металеві заглушки, які закривають отвори, проти яких розташовані конденсатори для точного регулювання високовольтної напруги і перемикач режимів роботи дозиметра.








Дата добавления: 2015-10-21; просмотров: 574;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.