Виконайте завдання.

1. Прочитайте теоретичний матеріал про софістичну риторику і складіть тези на тему: «Дослідження проблем красномовства і напрямки розвитку риторики софістів».

2. Прочитайте біографічний матеріал про Сократа і з’ясуйте відповідь на такі питання:

- якого правила дотримувався Сократ для отримання позитивного результату, намагаючись переконати опонента?

- чому завдяки вченню всього його життя і більше всього смерті Сократа у суспільну думку ввійшов принцип незалежності «справжнього мудреця» від обставин соціального життя з його суєтними інтригами та боротьбою за короткочасні блага?

3. Прочитайте теоретичний матеріал про римського видатного оратора античного світу Марка Юлія Цицерона і з’ясуйте його вимоги до оратора і промови (Цицерон «Про ораторське мистецтво»).

4. Підготуйте огляд творчої риторичної спадщини Феофана Прокоповича, звернувши особливу увагу на курс його риторики, що складається з 10 книг.

5. Розгляньте мовний стиль Григорія Сковороди, що позначений характерними рисами українського бароко, випишіть і запам’ятайте 15 його афоризмів.

6. Які слова заповів Г.Сковорода написати на своїй могилі? Прокоментуйте їх.

7. Прочитайте додаткову літературу про філософа-мандрівника і скажіть, якими знаннями про Григорія Сковороду Ви можете по поділитись?








Дата добавления: 2015-10-19; просмотров: 826;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.