Поняття, сутність і мета звітності підприємств та організацій України

Загальні вимоги до фінансової звітності підприємств

 

Поняття, сутність і мета звітності підприємств та організацій України

 

Звітністьвідіграє значну роль, оскільки її використовують як для економічного аналізу діяльності підприємства, так і для отримання інформації з метою його управління, накопичення інформації та її узагальнення в масштабі галузі, видів діяльності, усього народного господарства країни. У такому зв’язку ринкова економіка висуває високі вимоги до ефективності використання показників звітності економічних суб’єктів господарювання, глибини економічного (фінансового та стратегічного) аналізу і прогнозування подальшого розвитку.

Звітність –це система узагальнюючих та взаємопов’язаних показників у вигляді звітів, складених за спеціально затвердженою формою, що характеризують результати та умови діяльності підприємства за визначений проміжок часу.

Фінансова звітність є її невід’ємною складовою і важливим інструментом управління.

Фінансова звітність – це бухгалтерська звітність, що містить інформацію про фінансове становище, результати діяльності та рух грошових коштів підприємства за звітний період [ ].

Метою звітності підприємств є забезпечення загальних потреб широкого кола користувачів, які покладаються на неї як на основне джерело економічної інформації під час прийняття рішень.

Ґрунтуючись на облікові дані як системи безперервного, суцільного і суворо документального оформлення господарських операцій, вона відображує і дає можливість оцінити результати діяльності, факторів – причини відхилень від бізнес планів ( виробничих, фінансових, стратегічних), виявити внутрішні резерви підвищення ефективності роботи підприємств зокрема та в цілому по народному господарстві країни.

 








Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 1202;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.