Митні процедури і порядоклад формування митної вартості

Метаціль митного оформлення товарів - посвідчення відомостей, одержанихотриманих,набутих при митному контролі товарів.

Процедура здійснення митного контролю і митного оформлення товарів з використанням вантажної митної декларації складається з трьох етапів.

Перший етап -оформлення вантажної митної декларації.

Посадовці митного органу проводятьсправляють,проводять:

- звіряннязвіряння відповідності даних, внесених декларантом у графи вантажної митної декларації зіз даними, що містятьсяутримуються в документах, які поданіуявлені разом з нею;

- перевірку наявності всіх документів, вказаних в реєстрі.

За відсутності яких-небудь претензій митні органи здійснюють прийом вантажної митної декларації до оформлення шляхом проставляння відмітки штампу "Під митним контролем" на всіх її аркушах, а також присвоюють вантажній митній декларації реєстраційний номер.

- звіряннязвіряння даних електронної копії вантажної митної декларації зіз даними вантажної митної декларації на паперових носіях;

- перевірку відповідності товарної номенклатури Митному тарифу України при класифікації товарів, тобтоцебто перевіряється правильність визначення кодів товарів;

- перевірку правильності визначення декларантом митної вартості товарів;

- перевірку правильності нарахування податків і зборів, а також контроль за надходженнямвступом грошових коштів;

- перевірку відповідності даних про товари, вказані у вантажній митній декларації, даним, вказаним в дозвільних документах уповноважених держорганів;

- підготовку запиту в митну лабораторію при необхідності проведення лабораторних досліджень.

Другий етап митного оформлення -на даному етапі митним органом ухвалюється рішення про необхідність проведення митного оглядудогляду. У разів разі ухваленняприйняття,приймання позитивного рішеннярозв'язання,вирішення,розв'язування огляддогляд здійснюється у присутності власника і декларанта. За наслідкамиза результатами оглядудогляду складається акт про проведення митного оглядудогляду товарів.

Третій етап митного оформлення -на даному етапі виконуєтьсясправляється,проводиться нарахування і стягнення зборузбирання за митне оформлення товарів і завершується проходження митного оформлення.

Ключовимджерельним моментом процедури митного оформлення товарів, що імпортуються, єз'являється,являється встановлення митної вартості товару.

Фактурна вартість –це вартість, вказана в супровідних документах. Вона відображаєтьсявідбивається у вантажній митній декларації в іноземній і національній валюті за курсом Національного банку України на дату її подачі.

Митна вартість товару -це фактурна вартість товару, визначена в національній валюті шляхом перерахунку суми в іноземній валюті за курсом НБУ на дату імпорту.

У разів разі неможливості визначення митної вартості товарів на основі поданих документів і в разі невідповідності поданої інформації митна вартість визначається на підставі цін на ідентичні товари, що діють в країнах-експортерах. При визначенні митної вартості в розрахунок береться вартість товарів з урахуваннямз врахуванням витрат на транспортування до митної межікордону України.

Облікова вартість імпортного товарускладається з фактурної вартості, витрат в іноземній валюті з доставки товару, сплачених митазбирання, митного збору і акцизного зборузбирання.

При переміщенні товарів через митну межукордон України вони обкладаютьсяоподатковуються митними платежами.

Митні платежі включають:

 


Рис.4.1 - Склад митних платежів

Митний тариф -це зведеннясклепіння,звід ставок мита, яке застосовується до товарів, переміщуваних через митну межукордон і систематизація відповідно до Товарної номенклатури зовнішньоекономічної діяльності.

Митний збірзбирання нараховується за митне оформлення імпортного товару вартістю від 100 дол. США і вище, а також в оплату інших зборів До складу митного зборузбирання включаються суми за знаходження товарів під митним контролем (0,05% за день), за митне оформлення в неробочий день митниці.

Сума акцизного зборузбирання встановлюється у процентах до митної вартості і обчислюється за формулою:

 

Са= Ст (Н) хА, (4.1)

 

де Са- сума акцизного збору;

Ст- митна вартість;

Н- кількість товару;

А- ставка акцизу.

Товари, що ввозяться на територію України, підлягають обкладенню податком на додану вартість. Базою для нарахування ПДВ єз'являється,являється митна вартість товару, сума сплаченого акцизу і мита.

Податок на додану вартість розраховують за формулою:

Сндс = (Ст+Са+Т) х 20%/100; (4.2)

де СНД- сума податку на додану вартість;

Т- мито.








Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 675;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.