Форми і засоби поточного і підсумкового контролю.

У системі юридичних дисциплін філософія права є найбільш високою абстрактно-науковою формою пізнання. У основі розвитку філософії права лежать праці класиків світової філософсько-правової, юридичної і соціологічної думки, сучасні дослідження філософсько-правових і юридичних проблем, історичний досвід практичної реалізації різних філософсько-правових концепцій і конструкцій.

Складність вивчення курсу пов'язана з тим, що «Філософія права» тільки почала впроваджуватися в Україні, і багато її проблем, концепцій та наукових напрямів погано відомі в наший країні, практично не описані і не проаналізовані у вітчизняній літературі.

Філософія права має давні і багаті традиції. І це не дивлячись на те, що вона декілька десятків років не вивчалася на юридичних і філософських факультетах нашої країни як самостійна академічна дисципліна. Все це завдало великого збитку її розвитку.

Останніми роками філософія права відроджується в нашій країні і займає все більш значуще місце в системі вітчизняної юридичної освіти. З’являються праці по філософії права, підручники і навчальні посібникиКеримов Д.А. Основы философии права. М., 2002; Тихонравов Ю.В. Основы философии права. М., 1997; Алексеев С.С. Философия права. М., 2000; Иконникова Г.И., Лященко В.П. Основы философии права. М., 2004; Нерсесянц В.С. Философия права. М., 2005; Моисеев С.В. Философия права. Новосибирск, 2004; Данильян О.Г. Философия права. М., 2005.. Також приходить усвідомлення того, що філософія права є не тільки основою культури правового мислення, але і дієвим засобом подолання юридичного догматизму і позитивізму, методологічною базою пізнання права, всіх галузей юридичної наукиКеримов Д.А. Основы философии права. М., 2002. С. 3).









Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 506;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.