Розвиток і стандартизація інших послуг

Система S.W.I.F.T. спочатку була задумана як система для автоматизації виконання фінансових операцій шляхом обміну структурованими повідомленнями обмеженої довжини, що і зараз забезпечує фінансові (FIN) послуги. По суті, ці послуги містять передачу повідомлень від одного користувача до іншого, включаючи перевірку формату повідомлення, підтвердження його прийому мережею у випадку відповідності формату, запам'ятовування копії повідомлення для можливих ревізій та для наступної гарантованої доставки.

Однак обмін структурованими повідомленнями обмеженої довжини - це далеко не все, що потрібно для комунікаційного обміну. Існує велика кількість менш значущих даних, що не є критичними, але тим не менш потрібні для обміну та ефективних дій фінансових організацій. Тому S.W.I.F.T. була розроблена послуга, особливо зручна для передачі даних великого об'єму - міжбанківський обмін файлами (Interbank File Transfer, IFT). Ці дані можуть містити адміністративну та поточну звітну інформацію між головними офісами банків та їхніми філіями, інформацію покупця, дані для управління кредитами, загальноекономічну та статистичну інформацію.

IFT може також виконувати операції з бізнесовими звітами та загальною кореспонденцією, даними по керуванню ризиками та по обміну чеків, а також з іншими документами, що традиційно відправляються по факсу. Як і у наданні фінансових послуг, таємність при цьому гарантується. Послуги IFT цілком інтегровані у архітектуру мережі S.W.I.F.T. і володіють тими ж привілеями.

Окрім IFT S.W.I.F.T. приділяє увагу новітнім технологіям, таким як протоколуелектронного обміну даними (Electronic Data Interchange, EDI). EDI, по суті, не нова для S.W.I.F.T. концепція, оскільки вона забезпечує засоби для електронного обміну інформацією для закритих груп користувачів, якими є, наприклад, банки. Головне в EDI - це забезпечення електронних банківських телекомунікацій з торгівельними даними. Забезпечення S.W.I.F.T. таких можливостей допоможе користувачам мережі обмінюватися фінансовими та комерційними даними, що стосуються їхніх корпоративних клієнтів. Успіх EDI може бути забезпечений лише при міжнародному схваленні відповідних стандартів та забезпеченні таємності. Тому S.W.I.F.T. взяла активну участь у діяльності комітету MD4 OOH, який сфокусував свою діяльність на розробці нових стандартів фінансово-комерційних повідомлень, і відіграла важливу роль у розробці нових стандартів безпаперових платежів комерційної торгівлі EDIFAST.

Як вже було зазначено, об'єм повідомлень, що передаються по системі S.W.I.F.T. постійно зростає. Також постійно зростає кількість членів системи. Окрім членів до системи підключені асоційовані члени та т.з. "учасники" (брокерські контори, інвестиційні контори, клірингові організації тощо). Щодня передаються повідомлення на загальну суму 5 трильйонів доларів США.

S.W.I.F.T. Приймає на себе фінансову відповідальність за точну, повну та вчасну доставку повідомлень. Жодна інша організація, що надає мережу для передачі даних, не може цього гарантувати

· Комбінування фізичних та логічних заходів по безпеці, а також застосування різноманітних видів шифрування попереджає можливість зміни повідомлення у процесі його передачі по мережі S.W.I.F.T. Ніхто окрім відправника та одержувача повідомлення не може вважати його зміст

· Доставка повідомлень виробляється за декілька секунд, причому їхня перевірка та підтвердження справжності здійснюється цілком автоматично.









Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 678;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.