Поняття та терміни. Декларація– офіційна заява чи нормативний документ, що містить основні принципи зовнішньої та внутрішньої політики держави

Декларація– офіційна заява чи нормативний документ, що містить основні принципи зовнішньої та внутрішньої політики держави, основи діяльності міжнародних організацій або висвітлює їх ставлення до якогось питання.

Діаспора – частина народу, що проживає поза територією країни свого походження, своєї історичної Батьківщини.

Тіньова економіка – законна за своєю суттю економічна діяльність господарських суб’єктів, що потребує реєстрації, але не відображається в офіційній звітності; зазвичай призводить до зниження відрахувань до бюджету та позабюджетних фондів.

Національні меншини – групи громадян, що не є титульною нацією, але виявляють почуття національного самоусвідомлення та спільності між собою.

Мажоритарна виборча система – виборча система, в основу якої покладено принцип більшості під час підрахування результатів голосування. Обраним вважається кандидат, що набрав більшість голосів виборців.

Пропорційна виборча система – система, згідно з якою депутатські мандати розподіляються між списками кандидатів пропорційно до кількості голосів, отриманих кожним з цих списків.

Приватизація – процес перетворення будь-якої власності (державної, колективної) у приватну; передача частини державної власності в будь-яку іншу недержавну власність; трансформація державних підприємств та організацій в акціонерні, колективні, кооперативні тощо.








Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 495;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.