Особливості управління якістю в європейських країнах

Якщо для США питання вдосконалення якості було в основному пов’язане з військовою стратегією, то для європейських країн, таких як Великобританія і Німеччина, головна мета була у виробленні способів конкурентної боротьби за виживання.

Англія, яка особливо постраждала під час економічної кризи кінця 90-х років, прийшла до висновку, що єдиний на тривалу перспективу план по оздоровленню економіки полягає в рішучому поліпшенні якості продукції, і лише таким чином можна контролювати імпорт і стимулювати життєво-важливий експорт. Під час правління Маргарет Тетчер були перероблені державні програми по підтримці економіки і підвищенню якості продукції. Після США тут вперше в Європі були упроваджені норми програми з якості.

Хоча в Германії в середині 80-х років тиск з боку уряду щодо впровадження стандартів ISO 9000 не був таким сильним як в Англії, проте, і тут якості і впровадженню регулюючих нормативів стали приділяти підвищену увагу.

В даний час якість в Германії і Англії досягається за допомогою контролю продукції, значна увага приділяється плануванню якості і досліджень. Але принцип участі всього персоналу в управлінні якістю використовується не повною мірою. До цих пір велике місце відводиться керівництву по забезпеченню і управлінню якістю, тоді як службовці, менеджери і робочі у багатьох випадках розділені дистанцією. Скандинавські країни мають найбільш сучасні системи управління якістю.

 








Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 1028;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.