Малювання предметів комбінованої форми

Предмети, що складаються з форм різних геометричних тіл, називаються предметами комбінованої форми. Наприклад, ваза може складатися з циліндра, зрізаних конусів і кулі, а бідон — з більшого і мен­шого циліндрів, з'єднаних між собою зрізаним конусом.

Під час малювання того чи іншого предмета комбінованої форми з'ясовується, з яких форм складається предмет, як розташовані ці форми та як вони змінюються у перспективі.

На дошці вчитель малює ті геометричні фігури, з яких складається предмет, тобто робить конструктивну побудову його.

Але предмет учні малюють як єдине ціле. Малюючи бідон, вони спочатку проводять вертикальну вісь симетрії, на якій відкладають висоту моделі. Далі визначають ширину великого циліндра і будують навколо осі прямокутник, який відповідає пропорціям бідона. У межах цього прямокутника намічають місце шийки і горловини. Промальовуючи деталі, особливу увагу приділяють круглим формам у перспективному скороченні, простежують і виявляють зміни розмірів овалів на різній висоті (Мал. 9)

Мал.9








Дата добавления: 2015-09-29; просмотров: 989;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.