РАХУНКИ СИНТЕТИЧНОГО ОБЛІКУ ЗАПАСІВ

Рахунок Призначення  
20 «Виробничі запа­си» Узагальнення інформації про наявність і рух запасів си­ровини і матеріалів (у тому числі сировина й матеріали, які € в дорозі та в переробці), будівельних матеріалів, запасних частин, матеріалів сільськогосподарського призначення, палива, тари й тарних матеріалів, відходів основного виробництва.
21 «Поточні біологі­чні активи» Узагальнення інформації про наявність та рух поточних біологічних активів тваринництва, зокрема тварин, що пе­ребувають на вирощуванні та відгодівлі, птиці, звірів, кро­лів, сімей бджіл, а також худоби, вибракуваної з основного стада й реалізованої без ставлення на відгодівлю, тварин, прийнятих від населення для реалізації, та рослинництва, які оцінюються за справедливою вартістю, зокрема зерно­ві, технічні, овочеві та інші культури тощо.
22 «Малоцінні та швидкозношувані предмети» Узагальнення інформації про наявність та рух малоцін­них та швидкозношуваних предметів, що належать під­приємству та знаходяться у складі запасів
24 «Брак у виробниц­тві» Узагальнення інформації про втрати від браку у вироб­ництві.
25 «Напівфабрикати» Узагальнення інформації про наявність та рух напівфа­брикатів власного виробництва.
26 «Готова продук­ція» Узагальнення інформації про наявність та рух готової продукції підприємства.
27 «Продукціясіль­ськогосподарського виробництва» Узагальнення інформації про наявність та рух сільсько­господарської продукції.
28 «Товари» Облік руху товарно-матеріальних цінностей, що надій­шли на підприємство з метою продажу. Рахунок вико­ристовують в основному збутові, торгові та заготівельні підприємства, а також підприємства ресторанного гос­подарства.
       







Дата добавления: 2015-09-29; просмотров: 645;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.