Важливо пам’ятати! 1. Доти, доки ви не познайомитесь зі своїм КРИТИКОМ і не побачите, яку руйнівну роботу він проводить

Важливо пам’ятати!

1. Доти, доки ви не познайомитесь зі своїм КРИТИКОМ і не побачите, яку руйнівну роботу він проводить, ви завжди будете залишатися його жертвою. Коли ви познайомитеся з ним, він перетвориться у вашого союзника і допоможе вам!

2. До КРИТИКА ні в якому разі не можна «повертатися спиною», навіть якщо він перетворився в союзника; у будь-який момент він може знову почати «атакувати».

ПОРІВНЮВаЧ

ПОРІВНЮВАЧ є однією зі сторін КРИТИКА.

Ця енергія:

а) постійно вказує на те, що комусь краще, ніж нам, що хтось заможніший, привабливіший і т.п.;

б) малює нас убогими, нещасливими і жалюгідними, навіть коли справи йдуть успішно;

в) завжди помічає: що все давно зробили до нас і краще за нас, а ми спізнилися.

 

ДОГОДЖУВАльник

Його функція догоджати іншим на шкоду власним потребам.

Важливо пам’ятати!

1. Коли ДОГОДЖУВАЛЬНИК бере контроль над свідомістю, людина не може сказати «ні», з яким би проханням до неї не зверталися.

2. Коли нормальні потреби людини залишаються незадоволеними, починає підсилюватися протилежна ДОГОДЖУВАЛЬНИКУ енергія – егоїстична, що трансформується в гнів, який рано чи пізно звільниться назовні, перетворюючи життя людини у пекло.

ДОБРА МАМА

Ця енергія являє собою різновид батьківських «Я» і належить до базових субособистостей, які займають центральне місце у взаєминах між людьми.

ДОБРА МАМА – найбільш приваблива субособистість для людини. У суспільстві вважається, що така МАМА повинна знаходитися поруч, вона – любляча, віддає всю себе і завжди підтримує когось у важку хвилину. Жінка, яка ототожнює себе з цією енергією, спочатку почуває себе дуже добре, тому що постійно відчуває себе реалізованою.

Якщо ж субособистість «ДОБРОЇ МАМИ» повністю опановує свідомістю, то в цьому випадку жінка стає начебто замкненою в пастку залежними від неї родичами і друзями. У неї не залишається жодного вибору, крім того, як нескінченно віддавати свої сили іншим, а це вкрай виснажує її фізичний і психічний потенціал.

Але найцікавіше відбувається в сфері взаємин ДОБРОЇ МАМИ з членами родини. Коли жінка ототожнює себе з занадто турботливою ДОБРОЮ МАМОЮ, інші члени родини автоматично переключаються в дитячі субособистості, щоб дати їй можливість доглядати за ними. Діти такої матері виростають егоїстичними і грубими, тому що їм потрібно врівноважувати те, що ДОБРА МАМА придушує у себе всередині. Так працює закон дуальності.

Від цієї субособистості йде таке тепло і така турбота, що всі члени родини починають позасвідомо почувати свою провину за те, що вона така гарна і жертвує собою заради них – поганих і егоїстів.

ДОБРА МАМА повністю позбавляє самостійності членів своєї родини, які приречені в її присутності відігравати роль егоїстів. Так розгортається драма, яка згодом приводить до «вибуху».

ГНІВЛИВА МАМА

Ця субособистість асоціюється з потребами его і завжди супроводжує ДОБРУ МАМУ, якщо та бере повний контроль над свідомістю.

ГНІВЛИВА МАМА накопичує гнів і роздратування, спостерігаючи за діями ДОБРОЇ МАМИ. Згодом негативні емоції починають прориватися назовні, вносячи сум’яття і руйнування в життя жінки.

Жінці слід пам’ятати – ГНІВЛИВА МАМА з’являється для того, щоб урівноважити протилежну енергію, з якою односторонньо вона себе ототожнює.

3. Субособистість внутрішньої вразливої дитини

Існують три складові ВНУТРІШНЬОЇ ДИТИНИ, що живуть у кожному з нас, і всі вони дуже важливі: ВРАЗЛИВА ДИТИНА, ІГРУНЧИК і ЧАРІВНИК.

ВРАЗЛИВА ДИТИНА несе в собі стан повної відкритості світу, чутливість і сприйнятливість. Її почуття легко поранити, і вона відчуває страх, що її можуть покинути, залишити одну, і страх перед багатьма іншими речами.

ДИТИНА-ІГРУНЧИК знає, як грати, що цілком зрозуміло, тому що всі діти знають, як грати.

ДИТИНА-ЧАРІВНИК – це дитя уяви і фантазій. Це дитина нашої правої півкулі. З нею пов’язана наша інтуїція і творча уява, а також спроможність проникати за межі видимих речей. Вона дуже сором’язлива. (Базові «Я» пригнічують її з самого раннього віку).

Запам’ятайте! Діти «нашого внутрішнього світу» знають, як бути і жити, у той час як базові «Я» знають тільки, як робити і як діяти.

Зцілення взаємин зі своєю ВНУТРІШНЬОЮ ДИТИНОЮ – це один з найбільш важливих кроків у розвитку індивідуальної свідомості. Тут знаходиться ключ до емоційного оздоровлення, оскільки ДИТИНА – найбільш глибока частина нашої особистості. Поки ми не знайдемо підхід до своєї ВНУТРІШНЬОЇ ДИТИНИ, поки не навчимося виражати її потреби і почуття, доти нам буде важко налагодити справжню близькість у стосунках з іншими людьми. ДИТИНА – це та наша частина, яка вміє грати, веселитися і насолоджуватися життям. Без життєрадісної дитячої енергії життя стає занадто серйозним і тьмяним.

Оскільки ДИТИНА є першим рівнем особистості, то ця субособистість тісно пов’язана з нашою духовною сутністю. Прийняття ВНУТРІШНЬОЇ ДИТИНИ відчиняє двері до нашої душі, до невичерпного джерела нашої творчості, природної мудрості і духовного благополуччя. Втрата ВНУТРІШНЬОЇ ДИТИНИ – велика трагедія для людини, тому що разом з нею втрачається чутливість і глибина взаємин.

Прийміть свою ВНУТРІШНЮ ДИТИНУ з радістю, влаштуйте їй свято. Скажіть їй чудові слова. Робіть це щодня і побачите, що відбудеться.

Якщо ви відмовляєтеся говорити слова любові своїй ВНУТРІШНІЙ ДИТИНІ, значить, у вас є образа. Отже, ви ще не можете простити себе за щось.








Дата добавления: 2015-09-29; просмотров: 548;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.