Файлова система Hammer

Hammer – це 64-бітна кластерна файлова система побудована на B-деревах, створена спеціально для свого проекту DragonFly BSD відомим гуру з FreeBSD Project, – Меттью Діллоном (Matthew Dillon).

Перелічимо основні можливості Hammer, які доступні вже на даний момент (або реалізація яких близька до завершення):

1. Hammer – це файлова система доступна негайно навіть після падіння і перезавантаження системи.

2. Розмір ФС Hammer може досягати розміру до 1 екзабайта (1 мільярд гігабайтів), і може при цьому вміщати в себе до 256 томів, кожен з яких може досягати розміру до 4 петабайт (4096 терабайтов).

3. Можливість відкату будь-якої дискової операції і повернення стану ФС в певну точку.

4. Метод грубозернистої історії реалізується через миттєві знімки ФС (снапшоти) . За замовчуванням, системний крон (cron – демон-планувальник завдань у UNIX-подібних операційних системах) генерує один снапшот в день, який зберігається в протягом 60 днів. Кількість і частота снапшотов необмежена. Всі збережені снапшоти індексуються також за допомогою B-дерева таким чином, щоб зробити їх зберігання на носіях максимально ефективним.

5. Можливості для створення псевдо-файлової системи (PFS) усередині файлової системи Hammer. Можна створити до 65535 таких файлових систем.

 

Не зайвим буде ще раз підкреслити, що Hammer у своїй стабільній версії доступній на даний момент лише на своїй рідній DragonFlyBSD (також є експериментальний FUSE-модуль для Linux, який дозволяє працювати з цією ФС в режимі read-only).

Ось такий загальний план огляду по «великим» файловим системам, які готові до прийому так званих Зетта-даних.








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 567;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.