Як зберегти правильну поставу?

 

 

Постава – це збалансоване розташування складових нашого тіла стосовно хребта. Лопатки, що випирають, перекіс лінії пліч, різні варіанти скривлення хребта - усе це не сумісно з поняттям “правильна постава”. А для чого ж потрібна людині правильна постава? Сколіоз, остеохондроз, погіршення зору в більшості випадків є наслідком невиконання належних гігієнічних вимог.

Усім відомо, що у свій час вихованки строгих гувернанток носили на голові книги, прив'язували до пояса прядки свого волосся (забувши і зсутулившись, вони мимоволі скрикували від болю, тому що волосся при цьому натягувалося). Це не опис середньовічних катувань, це усього лише заходи, спрямовані на те, щоб не зіпсувалася постава. Мудрими гувернантками не тільки забезпечувалася своїм вихованкам прекрасна горда постава, але і загальне фізичне здоров'я організму. Адже неправильна постава провокує формування в людини швидкої стомлюваності, загального некомфортного стану. Крім цього, порушена постава може привести до розвитку сколіозу, що, у свою чергу, є провісником інших серйозних захворювань. Таким чином, неправильна постава - не тільки приклад захворювання опорно-рухового апарата, але і початковий етап збою в роботі різних життєво важливих органів. Наприклад, скривлення в грудному відділі хребта як наслідок неправильний сформованої постави дає деформацію порожнин плеври, що спричиняє проблеми з процесом подиху, постачанням киснем артеріальної крові і так далі.

Постава псується з кількох причин. Це і неправильне розташування тіла в ході різної, часто повторюваної, діяльності: сидіння за столом, згорбивши; пересування, зсутуливши, або коли одна рука знаходиться в кишені (у наявності штучний перекіс плечового пояса і порушена постава). Це і різні вроджені захворювання, як внутрішніх органів, так і опорно-рухового апарата, при наявності яких постава стає далекою від ідеальної. До того ж, постава залежить від часу виявлення її порушення. А визначення кола заходів, спрямованих на виправлення постави, допоможе уникнути багатьох проблем зі здоров'ям.








Дата добавления: 2015-09-28; просмотров: 968;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.