ОРГАНІЗАЦІЯ І ОСНОВНЕ ОЗБРОЄННЯ ЗЕНІТНОЇ РАКЕТНОЇ БАТАРЕЇ.

Зенітна ракетна батарея, що озброєна ЗРК малої дальності 9К33М3 “Оса-АКМ” є тактико-вогневим підрозділом військ ППО Сухопутних військ і призначена для безпосереднього прикриття підрозділів і найважливіших об'єктів підрозділів омбр (отбр), частин та з’єднань АК в усіх видах бойових дій, при їх перегрупуванні (пересуванні) і розташуванні на місці від ударів повітряного противника з гранично малих (до 200 м), малих (від 200 до 1000 м), середніх (від 1000 до 4000 м), і частково з великих висот (від 4000 м до 12000 м) в умовах застосування противником засобів РЕБ, ВТЗ і ЗМУ. Батарея[1] веде бойові дії, як правило, у складі зрп, зрадн, а в деяких випадках може діяти і самостійно при прикритті окремих об'єктів.

Батарея має високу ефективність і автономність стрільби кожною БМ при будь-якій погоді, вдень і уночі, можливістю ведення розвідки повітряного противника під час руху, стрільби з коротких зупинок, високою прохідністю і стійкістю від впливу радіоелектронних перешкод. Батарея здатна самостійно виявляти, розпізнавати та обстрілювати одночасно до п’яти повітряних цілей (виходячи з кількості цільових каналів в батареї).

Бойове завдання батарея виконує, як правило, у повному складі. Однак, у деяких випадках батарея може діяти парами або окремими БМ (дії із засад, в якості кочуючої БМ).

Батарея організаційно складається з управління батареї, відділення бойового управління, чотирьох зенітно - ракетних обслуг БМ, зенітного відділення, відділення транспортування ракет, відділення технічного обслуговування, радіостанції і має на озброєнні: пункт управління ПУ-12М – 1 од.; комбіновану радіостанцію Р-142Н; БМ 9А33БМ3 – 4 од.; пускові механізми ПЗРК 9П516-1 – 3 од.; ТЗМ 9Т217БМ2 – 2 од.; МТО 9В210МЗ – 1 од., машину ЗІП-2 9Ф372М3 – 1од., ГАЗ-66 – 2 од.; ЗіЛ-131 – 1 од. (рис. 1.1.).

Таблиця 1.1.

Кількість особового складу в батареї за категоріями

    Підрозділи батареї Кількість особового складу у батареї за категоріями
  Офіцери Прапорщики Сержанти Солдати Всього
Управління батареї -  
Відділення бойового управління - -  
Зенітні ракетні обслуги -  
Зенітне відділення - -  
Всього  
                         

Таблиця 1.2

ОРГАНІЗАЦІНО_ШТАТНА СТРУКТУРА БАТАРЕЇ

 

 








Дата добавления: 2015-11-18; просмотров: 838;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.