Віддалений робочий стіл

Засіб Remote Desktop (Віддалений робочий стіл) фактично з'явилося в Windows 2000, коли Microsoft розділила Terminal Server на два окремих програми: Administrative mode і Application mode. У режимі Administrative mode надавалися дві безкоштовні ліцензії на сервер, щоб адміністратори могли виконувати доступ до сервера для виконання адміністративних завдань. У режимі Application mode надавалися стандартні засоби Terminal Server для запуску додатків на сервері.

Тепер, у Windows Server 2003, Terminal Server використовується тільки для запуску додатків, а новий компонент, Remote Desktop for Administration (Віддалений робочий стіл для адміністрування) вбудований в цю операційну систему. Оскільки це компонент, а не окремий додаток, ліцензія вже не потрібна, тому будь-яке число призначених вами адміністраторів можуть дистанційно керувати вашими комп'ютерами Windows Server 2003.

Клієнтська частина цього ПЗ (під назвою Remote Desktop Connection - Підключення до віддаленого робочого столу) вбудована в Windows XP (клієнтська система в сімействі Windows Server 2003). Для версій Windows, що передували XP, ви можете встановити клієнтське ПЗ з CD Windows Server 2003 або з поділюваної точки мережі, що містить настановні файли Windows Server 2003.

Конфігурування сервера для дистанційного доступу вимагає всього лише декількох клацань мишею. Всі сервери Windows Server 2003 містять локальну групу Remote Desktop Users Group (Користувачі віддаленого робочого столу), в яку ви можете додавати користувачів і для якої ви можете конфігурувати налаштування безпеки. Більш докладний опис настроювання та використання Remote Desktop for Administration








Дата добавления: 2015-08-21; просмотров: 580;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.