Призначення прав користувачам

Користувачам, що реєструються на комп'ютері або в домені Windows NT/2000/ХР, можуть бути надані права їх адміністраторами. Права, визначені в обліковому записі окремого комп'ютера Windows NT, можуть використовуватися для доступу лише до ресурсів цього комп'ютера. Облікові записи, створені на контроллері домена, можуть використовуватися для доступу до ресурсів всього домена. Для надання прав користувачу використовується утиліта User Manager for Domains, що міститься в теці Administrative Tools.

При великій кількості користувачів необхідні їм права простіше всього надати шляхом створення груп користувачів. В таку групу можна помістити користувачів, яким потрібні одні і ті ж ресурси, а потім надати права і дозволи всій групі в цілому. В Windows NT/2000/ХР є два основні види груп: локальні і глобальні. Локальні групи можуть обмежуватися окремим комп'ютером або доменом. Глобальні групи використовуються для впорядкування користувачів всього домена, завдяки чому в іншому домені цими групами можна управляти як однією одиницею. В іншому домені для адміністративних цілей глобальну групу можна помістити в локальну групу цього домена. Загальноприйнятою практикою використовування груп є включення користувачів в глобальні групи, включення глобальних груп в локальні, а потім призначення дозволів на доступ до ресурсів локальним групам. В Windows 2000/XP пішли іще дальше, оскільки було реалізовано технологію Active Directory.

На комп'ютерах Windows NT/2000/ХР є декілька вбудованих груп користувачів, перелік яких залежить від ролі цього комп'ютера в мережі.








Дата добавления: 2015-08-20; просмотров: 517;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.