Метод DSSS

Метод DSSS ділить діапазон 2,4 ГГц на 14 частково перекриваючихся каналів. Для того, щоби декілька каналів могли використовуватися одночасно в одному і тому ж місці., необхідно, щоби вони знаходилися один від одного на 25 МГц (не перекривались), для уникнення взаємних завад. Таким чином, в одному місці можуть одночасно використовуватися максимум 3 канали. Дані пересилаються з використанням одного із каналів без переключення на інші канали . Щоби компенсувати сторонні шуми використовується 11-ти бітна послідовність Баркера, коли кажен біт даних користувача перетворюється в 11 біт передаваємих даних. Така висока надлишковість для кожного біта дозволяє суттєво підвищити надійність передачі , при цьому значно понизивши потужність передаваємого сигнала. Навіть якщо частина сигналу буде втрачена, він в більшості випадків все одно буде відновлений. Тим самим мінімізується число повторних передач даних.

Зміни, внесені в 802.11b

Головне доповнення , внесене 802.11b в основний стандарт – це підтримка двох нових швидкостей передачі даних – 5,5 и 11 Мбіт/с. Для досягнення цих швидкостей був вибраний метод DSSS.

Подальший розвиток

В даний час розробляються два конкуруючих стандарти на беспровіді мережі наступного покоління – стандарт IEEE 802.11a і європейський стандарт HIPERLAN-2. Обидва стандарти працюють на другому ISM діапазоні, котрий використовує смугу частот в районі 5 ГГц. Заявлена швидкість передачі даних в мережах нового покоління дорівнгює 54 Мбіт/с.
Ще одим різновидом безпровідних систем є BlueTooth — який може виступати як в ролі з’єднувального інтерфейсу робочих станцій так і в ролі безпровідного інтерфейсу низької пропускної здатності для периферії і коммунікації між близько розташованими пристроями.
UltraWideBand (UWB) – цей термін не означає конкретного стандарту безпровідних коммунікацій, а є методом модуляції і передачі даних, здатним суттєво змінити всю безпровідну технологію в найближчому майбутньому. Прародичем даної технології є радіолокація. Розробка перших стандартів очікується на 2005 рік.

Нижче наведена порівняльна таблиця даних рішень:

  Дальність, метрів Частота Ширина каналу Пропускна здатність
UWB До 50 від 3.1 до 10.6 ГГц Стільки ж Сотні Мбіт
802.11b 2.4 ГГц 80 МГц До 11 Мбіт \с
802.11a 5 ГГц 200 МГц До 54 Мбіт \с
802.11g 2.4 ГГц   до 108 Мбіт\с
802.11n 2.4 ГГц   До 300 Мбіт\с
BlueTooth 2.4 ГГц   До 1 Мбіт\с

 








Дата добавления: 2015-08-20; просмотров: 614;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.