Морфологія та тектоніка інтрузивних масивів

 

Роль інтрузивних масивів при локалізації зруденінь має досить велике значення. Серед них розташовуються ендогенні родовища всіх генетичних типів: магматичні, пегматитові, карбонатитові, грейзенові та альбітитові, а також гідротермальні. До контактів інтрузивних масивів з карбонатними породами тяжіють численні скарнові родовища.

Структурні закономірності локалізації родовищ різних типів у багатьох випадках залежать від типів магматичних комплексів, з якими генетично або просторово пов’язане зруденіння. З інтрузивнимикомплексами гранітоїдів, основних, ультраосновних та лужних порід пов’язані численні магматичні, рідко метальні, пегматитові, а також пост магматичні родовища. Вулканогеннікомплекси підрозділяються на три типи: інтрузивно-вулканічні, субвулканічні та вулканогено-інтрузивні. З ними просторово пов’язані численні та досить різноманітні родовища корисних копалин. З комплексамидрібнихінтрузійтадайок, що мають самостійне та досить важливе металогенічне значення, пов’язані численні постмагматичні родовища різних металів.

Розглянемо деякі особливості інтрузивних масивів та комплексів, що мають важливе значення при локалізації зруденінь.

 








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 477;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.