TOCSY з градієнтним відбором

Для зразків, концентрація яких є достатньою для того, щоб вимірювати їхні спектри з одного скану, градієнтні різновиди TOCSY можуть виявитися особливо корисними для скорочення часу експерименту. За аналогією із проведеними вище обговореннями спектрів COSY, послідовність TOCSY в абсолютних значеннях вимагає розміщення однакових градієнтних імпульсів з обох боків послідовності спінового замка (Рис. 5.59а).

 

Рис. 5.59.TOCSY із градієнтним відбором. Послідовність (a) підходить для спектрів у формі абсолютних значень. Співвідношення градієнтів 1:1 забезпечує відбір спектра N-типу. Послідовність (б) забезпечує одержання фазочутливого набору даних за допомогою методу луни-антилуни. При цьому за допомогою інверсії першого градієнта дані Р- і N-типу збираються роздільно.

 

 

При цьому селективно рефокусуються когерентності N-сигналів. Очищувальні імпульси не використовуються, оскільки в цьому методі немає необхідності в точному фазуванні сигналів. Як і для COSY абсолютних значень, даний експеримент добре піддається автоматизації, оскільки обробка спектрів досить проста. Однак фазочутливий варіант програми є кращим з погляду одержуваного розділення. Його можна реалізувати за допомогою послідовності, у якій градієнтні імпульси супроводжуються фрагментами спінової луни для рефокусування хімічних зсувів. У цьому випадку дані для Р- і N-типів перенесення когерентності для кожного інкременту t1 збираються роздільно. Для цього проводять інверсію знака одного із градієнтних імпульсів. Наявність двох наборів даних дає можливість використання квадратурного детектування. Обробка даних за допомогою методики луни-антилуни, приводить до одержання спектрів у фазочутливому поданні. Розповсюджений варіант імпульсної методики, що використовується для отримання спектрів TOCSY у фазочутливому поданні, зображений на Рис.5.59б.

 








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 547;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.