Коли копіювати інформацію

Розклад резервного копіювання є відповіддю на деякі конкретні питання, що повинен вирішити адміністратор мережі. Скільки інформації потрібно фірмі для відновлення своєї діяльності у випадку повної втрати усіх файлів? Звичайно, ніхто не хоче загубити всі дані, але яку втрату можна пережити? Коли потрібно копіювати дані? Щодня або щогодини? Чим менше даних можна загубити, тим більше часу вам прийдеться приділяти копіюванню інформації.

Найбільш досвідчені адміністратори використовують розподілені схеми копіювання. Наприклад, вони можуть щодня створювати резервні копії, після цього зберігати резервні копії протягом визначеного проміжку часу (найчастіше від тижня до місяця). Використання декількох резервних копій створює додатковий рівень гарантії: у випадку непридатності самої останньої копії ви можете повернутися назад і скористатися попередньою копією. Такий механізм називається відкатом (backtracking) і все частіше застосовується не тільки в серйозних системах, але й у текстових редакторах.

Деякі адміністратори, крім щоденного копіювання, регулярно створюють резервні копії всієї інформації (можливо, раз у тиждень або один чи два рази на місяць). Ці копії зберігаються в якості архівів, якими можна скористатися у випадку втрати інших копій. Такі копії є постійними і ніколи не перезаписуються.

Існує цікавий парадокс, що стосується резервного копіювання: найбільш досвідчені і професійні адміністратори надають великої уваги резервному копіюванню і бережуть декілька однакових копій. Але, завдяки їхньому досвіду і професіоналізму, їх системи працюють значно надійніше, не викликаючи проблем і їм значно рідше доводиться вдаватися до відновлення даних. Не смійтеся над такими адміністраторами, а краще спробуйте їм допомогти, хоча б з тієї причини, що, завдяки їм, ви можете спокійно спати ночами.








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 571;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.