Рівень керування доступом до середовища

На MAC-рівні визначаються правила колективного доступу до середовища передачі даних. Необхідність існування таких регламентуючих правил цілком очевидна. Якщо кожен вузол бездротової мережі, не дотримуючись ніяких правил, став би передавати дані в ефір, то в результаті інтерференції декількох таких сигналів вузли, яким призначалася відправлена інформація, не змогли б її одержати і навіть зрозуміти, що дана інформація адресована саме їм.

На перший погляд організувати спільний доступ до середовища передачі даних досить просто. Для цього необхідно лише забезпечити, щоб усі вузли передавали дані тільки тоді, коли середовище є вільним, тобто коли жоден з вузлів не робить передачу даних. Однак такий механізм неминуче приведе до колізій, оскільки велика імовірність того, що два або більш вузлів одночасно, намагаючись одержати доступ до середовища передачі даних, почнуть одночасну передачу. Саме тому необхідно розробити алгоритм, здатний понизити імовірність виникнення колізій і в той же час гарантувати усім вузлам мережі рівноправний доступ до середовища передачі даних.

На MAC-рівні стандарту IEEE 802.11 визначаються два основних типи колективного доступу до середовища передачі даних: функція розподіленої координації DCF (Distributed Coordination Function) і функція централізованої координації PCF (Point Coordination function).








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 620;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.