Розширення протоколу IEEE 802.11g

Не встигли ще остаточно затвердитися стандарт IEEE 802.11g, що припускає максимальну швидкість з'єднання до 54 Мбіт/с, як стали з'являтися бездротові пристрої з написами «802.11g+», «108 Мбіт/с» «Turbo Mode», «Super-G» і т.д.

Фактично, мова йде про не стандартизоване розширення протоколу IEEE 802.11g, що дозволяє домогтися більш високих швидкостей передачі. У рішеннях під маркою 802.11g+ на фізичному рівні використовуються ті ж самі режими передачі, що і у протоколі IEEE 802.11g. Власне, мова йде не про зміну фізичного рівня, а про деякі зміни MAC-рівня, тобто рівня доступу до середовища передачі даних.

В основі всіх технологій розширення протоколу IEEE 802.11g лежать такі принципи, як пакетна передача (packet bursting), запозичена з протоколу IEEE 802.11e, а також стиснення даних, швидкі кадри і зв'язування каналів. У режимі блокової передачі всі пакети, передані в одному блоці, використовують скорочені заголовки, що дозволяє зменшити обсяг переданої службової інформації і тим самим збільшити корисний трафік.

Технологія Super-G використовує пакетну передачу, "швидкі кадри" і стиснення даних "нальоту", а також зв'язування двох каналів. Основна ідея, що лежить в основі технології Super-G полягає в зв'язуванні двох каналів (channel bonding) для збільшення загальної пропускної здатності. Оскільки теоретична пропускна здатність одного каналу в протоколі IEEE 802.11g складає 54 Мбіт/с, та при зв'язуванні двох каналів можна досягти пропускної здатності в 108 Мбіт/с. Саме тому, продукти, що підтримують технологію Super-G часто супроводжують написами типу 108 Мбіт/с.

Стандарт IEEE 802.11g використовують одинадцять каналів у частотній смузі 2,4 ГГц, що розділені проміжками по 5 Мгц. Оскільки загальноприйнята ширина кожного каналу складає 22 МГц є три канали без часткового накладення (1, 6 і 11), центральні частоти яких відрізняються один від одного на 25 Мгц. Реалізація режиму Super-G можлива тільки на центральному
каналі 6.

Технологія Super-G передбачає два режими функціонування: динамічний і статичний. Статичний режим передбачає використовувати в WLAN на базі тільки устаткування Super-G, при цьому включаються усі функції Super-G, включаючи об'єднання двох каналів.

Динамічний режим передбачає використовувати в змішаних мережах WLAN, тобто коли є клієнти Super-G і клієнти IEEE 802.11b/g. Оскільки клієнти IEEE 802.11b/g не підтримують режиму Super-G, та при виявленні таких клієнтів у мережі при використанні динамічного режиму відбувається автоматичний перехід роботи всієї мережі на звичайний режим IEEE 802.11b/g.








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 613;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.