Паспортна частина (pars officialis).

Послідовно виясняють: прізвище, ім`я, по батькові; вік, стать, сімейний стан, освіту, професію, місце роботи, посаду, у разі інвалідності – причину, дату встановлення інвалідності, група; у осіб пенсійного віку – дата і причина виходу на пенсію (вік, хвороба), місце проживання (адреса), контактний телефон, дата поступлення до лікарні, особливості поступлення – за особистою ініціативою, направленням поліклініки, каретою швидкої допомоги, за переведенням із іншого відділення, та ін.

Паспортні дані відіграють роль не тільки як статистичної інформації про хворого, але і можуть мати певне діагностичне значення. Зокрема, вік хворого може свідчити про ймовірну або неймовірну можливість появи у хворого певних хвороб. Наприклад, висип кіроподібного характеру найчастіше притаманний хворим дитячого і підліткового віку, натомість, атеросклероз та його ускладження - літнього і похилого віку; такі хвороби, як стеноз мітрального отвору, цукровий діабет першого типу, уроджені вади серця найчастіше притаманні особам молодого віку, а пневмосклероз, атеросклероз мозкових судин, емфізема легень з`являться частіше у дорослих людей. Уявлення про календарний вік є орієнтиром для визначення біологічного віку хворого.

Дані щодо сімейного стану можуть бути важливими для з”ясування психо-емоційних особливостей пацієнта, характеристики його нервової діяльності, статевої активності. Вияснення стану працездатності пацієнта важливе для попередньої оцінки тяжкості його стану. Питання професії і виробничої діяльності хворого необхідні для попереднього визначення інтелекту та ерудиції хворого, як важливих чинників лексичного спілкування з ним. Дані професійної діяльності важливі також і для з”ясування можливого впливу виробничих чинників на перебіг або виникнення хвороби. Методи поступлення хворого до лікарні спроможні виявити особливості клінічного перебігу хвороби, насамперед, гострому прояву, невідкладність стану, черговість діагностичних і лікувальних заходів, проблеми диференційної діагностики і лікування.

 








Дата добавления: 2015-08-04; просмотров: 794;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.