Венеричні хвороби - ворог сімейного благополуччя

Занесення інфекції в сім'ю, як правило, часто кінчається трагедією, а то і катастрофою.

Чому люди часто не здогадуються про те, що захворіли, чому не звертаються до лікаря? Спрацьовують психологічні бар'єри: людина не хоче допустити і думки про венеричне захворювання. Поза сумнівом, позначається дефіцит знань. А підступність венеричних захворювань полягає ще і в тому, що на початку вони можуть протікати потайно, не викликаючи серйозних розладів, неприємних відчуттів. Наприклад, сифіліс, недаремно називають «великим симулянтом». Навіть досвідчений лікар-венеролог не ставить остаточного діагнозу тільки на підставі огляду хворого, а обов'язково проводить лабораторні дослідження.

Не знають деякі люди і про те, що сифіліс гостро передається вже в самому початковому періоді, коли прояви його досить замасковані. Не знають і того, що гонорея (а у жінок особливо) дуже часто протікає в'яло, з невеликими симптомами, а знали б - можливо, були б обачніші.

Основний шлях зараження венеричною хворобою - статевою. Частенько після випадкових зустрічей. Доводиться вражатися, що не одній з двох дійових осіб випадкового, швидкоплинного союзу не приходить в голову проста думка: якщо ця миловидна жінка (чоловік), ледве познайомившись, легко йде на статевий зв'язок, значить, вона (він) робить це зовсім не уперше. І слід сказати, що збудники венеричних хвороб циркулюють саме серед таких людей. Але в ланцюзі їх контактів можуть виявитися і люди зовсім іншого складу.

Помічено, що в сім'ю сифіліс частіше «приносить» чоловік, і відбувається це звичайно за досить стандартною схемою: випадкова зустріч з малознайомою жінкою де-небудь в готелі, під час відрядження, в потягу, в ресторані. Фоном, а часто і вирішальною обставиною ставати стан сп'яніння. Алкоголь, як відомо на короткий період посилює статевий потяг, послабляючи в теж час почуття самоконтролю. Створюється настрій лихої завзятості вседозволеності, тому вчинок, на який людина, ймовірно, не пішла б, будь він тверезий, легко здійснюється у п'яному стані.

Серед не сімейних людей джерелом зараження частіше буває жінка. На прийомі у лікаря нерідко бувають пацієнтки, з солідним списком чоловіків, з якими вони були близькі.

Спілкуватися з такими людьми треба дуже обережно. Неправильно сказане слово або вчинок може посилити і без того важкий стан людини. У нього може розвинутися стрес, депресія, різного роду фобії, з'являться думки про самогубство. Будь-які його дії відіб'ються на його сім'ї, родичах, близьких людях.








Дата добавления: 2015-08-04; просмотров: 612;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.