Управління відновленням

7.1 Методи відновлення даних

Між всіх способів відновлення даних можна виділити два основних: програмний та апаратний. У разі втрати даних відновлення спочатку пробують зробити програмним методом на місці поломки. При цьому для відновлення файлів використовується професійне програмне забезпечення.

В разі неможливості відновлення даних за допомогою програмного забезпечення, на допомогу приходять апаратні методи. Носій інформації відвозять в спеціалізовану фірму, що займається відновленням даних, де його можуть розібрати і на спеціальному обладнанні, у стерильному приміщенні витягти потрібні файли.

7.1.1 Програми для відновлення даних

Серед безлічі програм для відновлення даних з жорсткого диска слід виділити Easy Recovery і Handy Recovery. Ці програми прості в експлуатації, але при цьому мають потужні функціональні можливості, і будь-який користувач з їх допомогою зможе зробити найпростіше початкове відновлення даних. Також існує їх безкоштовний аналог, програма PC Inspector File Recovery.

· Easy Recovery

Easy Recovery - продукт відомої на ІТ ринку компанії Ontrack. Ця програма має дружній інтерфейс і дозволяє навіть недосвідченому користувачу зробити відновлення даних у разі їх втрати. Програму Easy Recovery можна безкоштовно спробувати протягом 30 днів. Повна версія програми коштує недешево, близько $ 450. Easy Recovery легко відновлює випадково видалені файли, також за допомогою даного продукту можна зробити резервне копіювання даних, щоб уберегти себе від різних проблем, що призводять до необхідності відновлення інформації. Easy Recovery також вміє відновлювати пошкоджені файли, зокрема, файли програми Microsoft Office і zip-архівів. У цілому, Easy Recovery є професійним пакетом для відновлення даних. Безсумнівним плюсом є те, що для її використання не потрібно мати ніяких специфічних навичок.

· Handy Recovery

Превага Handy Recovery перед іншими аналогічними програмами є висока швидкість роботи і простота експлуатації. Handy Recovery може відновлювати файли, пошкоджені в результаті вірусних атак, збоїв операційної системи і перебоїв з напругою. Handy Recovery проста у використанні, так як має інтерфейс схожий з провідником в Windows, але, на відміну від провідника, Handy Recovery крім звичайного дерева файлів показує ще й видалені фрагменти, файли та директорії.

Handy Recovery підтримує роботу із зовнішніми пристроями, такими як USB флешки і карти пам'яті. Радує і невисока ціна програми - всього $ 40. Як і Easy Recovery, Handy Recovery має 30-денний випробувальний період. Handy Recovery є ідеальною програмою для відновлення даних у домашніх умовах.

 

· PC Inspector File Recovery

PC Inspector File Recovery є простою, але при цьому, абсолютно безкоштовною утилітою для відновлення даних. Звичайно, якість роботи цієї програми не така, як у більшiстi програм, типу Easy Recovery, але більшість операцій з відновлення файлів виконується справно. Так як існує ще й платна версія даної програми, можливості безкоштовної версії навмисно занижені.

В PC Inspector File Recovery існує три основних механізми з пошуку файлів: відновлення файлів, випадково видалених користувачами при роботі; відновлення інформації при ушкодженні файлової системи, або випадковому форматуванні жорсткого диска, а також передбачений механізм пошуку не обумовлених операційною системою жорстких дисків та відновлення з них файлів. Програма є оптимальним вибором для відновлення файлів, якщо вам не доводиться займатися цим кожен день то і платити за професійну програму немає сенсу.








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 662;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.