Шифрування інформації

TCP/IP володіє високою сумісністю як з різними по фізичній природі і швидкісним характеристикам каналами, так і з широким довкола апаратних платформ, сукупність цих характеристик робить протокол TCP/IP унікальним засобом для інтеграції великих розподілених гетерогенних інформаційних систем.

Технології інформаційної безпеки протоколу TCP/IP дозволяють з регульованим ступенем надійності захищати трафік всіх без виключення користувачів і прикладних систем при повній прозорості (невидимості для додатків) засобів захисту.

Такі засоби захисту включають:

Чим є ці засоби захисту?

Протокол, що управляє шифруванням трафіку SKIP (Simple Key management for Internet Protocol) і створений на його основі ряд продуктів захисту інформації (ряд програмних реалізацій протоколу SKIP для базових апаратно-програмних платформ, пристрій колективного захисту локальної мережі SKIPBridge, пристрій забезпечення регульованої політики безпеки SunScreen).

SKIP (Simple Key mamagement for Internet Protocol - Простий протокол управління криптоключами в інтермережі) розроблений компанією Sun Microsystems в 1994 році і запропонований як стандарт Internet.

У основі SKIP лежить криптографія відкритих ключів Діффі-Хеллмана.

SKIP має, в порівнянні з існуючими системами шифрування трафіку ряд унікальних особливостей:

· SKIP універсальний: він шифрує IP-пакеты, не знаючи нічого про додатки, користувачів або процеси, їх формуючих; він обробляє весь трафік, не накладаючи ніяких обмежень ні на вищерозміщене програмне забезпечення, ні на фізичні канали, на яких він використовується;

· SKIP сеансонезалежний: для організації захищеної взаємодії не вимагається додаткового інформаційного обміну;

· SKIP незалежний від системи шифрування - користувач може вибирати будь-який з пропонованих постачальником або використовувати свій алгоритм шифрування інформації.

Пристрій SKIPBridge забезпечує захист (шифрування) трафіку, спрямовуваного з внутрішньої мережі в зовнішню на основі протоколу SKIP, а також фільтрацію і дешифрування трафіку, що поступає із зовнішньої мережі у внутрішню.

IP-пакеты, що приймаються із зовнішньої мережі, обробляються протоколом SKIP. Пакети, що пройшли фільтрацію SKIP, за допомогою протоколу IP передаються програмному забезпеченню SKIPBridge, вирішальному задачі адміністративної безпеки (забезпечуючому пакетну фільтрацію), і потім - операційній системі.

SunScreen - це спеціалізована система захисту, розроблена компанією Sun Microsystems, вирішальна задачі фільтрації пакетів, аутентифікації і забезпечення конфіденційності трафіку. Пристрій SunScreen виконаний на основі апаратного модуля SPF-100. SPF-100 містить SPARC-процессор, що працює під управлінням ОС Solaris. SunScreen не має IP-адреса, тому він "невидимий" із зовнішньої мережі і несхильний до атаки.

Пристрій SunScreen, містить п'ять Ethernet-адаптеров, до яких можуть під'єднуватися чотири незалежні сегменти локальної мережі і комунікаційний провайдер. Для кожного сегменту забезпечується настройка індивідуальної політики безпеки шляхом завдання складного набору правил фільтрації пакетів.

 








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 862;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.