Завдання 1. 1. Створіть таблицю 1 Магазин безмитної торгівлі та виконайте всі необхідні обчислення

1. Створіть таблицю 1 Магазин безмитної торгівлі та виконайте всі необхідні обчислення. У комірки D3:D12 встановіть грошовий формат з двома знаками після коми. В комірку F3 введіть формулу =D3*E3. Скопіюйте її на весь стовпець F (до комірки F12).

В комірку Е13 введіть формулу =СУММ(Е3:Е12) або скористайтесь командою Автосуммирование. Аналогічно в комірку F13 введіть формулу =СУММ(F3:F12).

 

Таблиця 1. Магазин безмитної торгівлі

 

2. Збережіть робочу книгу Книга1 у особистій папці Модуль2\Лаб6 диску S: з ім’ям Лаб6_прізвище.xls.

Для цього виберіть Файл – Сохранить, вкажіть шлях до вашої власної папки, у полі Имя файла введіть Лаб6_прізвище, у списку Тип файла виберіть Робоча книга.

3. Перейменуйте лист 1, давши йому ім’я: Дані.

Для цього двічі клацніть по ярличку Лист1. У діалоговому вікні Имя листа введіть: Дані. Натисніть кнопку ОК. Лист1 одержав нову назву.

 

2. Сортування даних

Список можна відсортувати за алфавітом, за значенням або в хронологічному порядку відповідно до даних конкретного поля.

Найпростіший спосіб сортування – за допомогою 2 кнопок на панелі інструментівдля швидкого сортування: Сортировка по возростанию, та Сортировка по убыванию . Ключем сортування в цьому випадку є стовпчик із активною клітинкою. Щоб швидко відсортувати записи потрібно:

- виділити колонку для сортування;

- натиснути одну з піктограм-кнопок.

Складне сортування здійснюється через діалогове вікно. Для цього потрібно:

- поставити курсор в межах таблиці;

- виконати команду: ДанныеСортировка;

- в пункті Сортировать по – задати поля сортування. Наприклад, у 1 полі – Назва товару, у другому полі Об’єм, мл, у 3-му – Вартість, од.

У діалоговому вікніСортировка існує режимПараметры.Він дозволяє встановити порядок сортування по першому ключу – звичайний або вказаний користувачем, задати врахування великих та малих літер (урахування регістру символів), а також напрямок сортування – за зростанням або за спаданням.








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 530;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.