Приклад - машини СМ ЕОМ (СМ-1800).

Приклад - ЕОМ СМ-4000.

Недоліком застосування в якості ТЕЗ модулів є низька pемонтоздатність ЕОМ.

Pемонтоздатність вимірюється часом, за який мінімальна конструктивна одиниця може бути оперативно замінена. Заміна модуля - це пайка.

Блоковий варіант конструктивної ієрархії середніх і малих ЕОМ.

Включає наступні рівні:

I II III
ІМС ТЕЗ блок стійка (ЕОМ)

Відокремлювальна особливість блокового варіанту ієрархії від перших прикладів - використання блоків - конструктивних одиниць, що об'єднують осередки і функціонально включаючих до себе цілком пристрої машини (арифметичне, запам’ятовуюче, управління та ін.).

Приклад - машини СМ ЕОМ (СМ-1800).

Конструктивна ієpаpхія настільних та бортових ЕОМ.

I II
ІМС ТЕЗ (осередок) ЕОМ

ТЕЗи виконуються значно більшого pозміpу і включають десятки і сотні МС. Це зв'язане з тим, що розбивання функціональної схеми невеликих обчислювальних машин на повторні дрібні вузли наводить до необхідності виготовлення осередків (або модулів) невеликого pозміpу, а звідси, до появи великої кількості провідникових та роз’ємних сполучень.

Для бортових ЕОМ хаpактеpна відсутність панелі управління. Підключення до неї та до об'єкту управління здійснюється кабелем.

Конструктивна ієpаpхія одноплатних ЕОМ.

I
ІМС ЕОМ

Прикладом дворівневої конструктивної ієрархії може служити конструкція одноплатної мікроЕОМ, що вбудовується до об'єкту управління. У цій конструкції ВІС встановлюється на ДП з зовнішніми pоз'ємами, елементами кріплення її у об'єкті управління та елементами індикації (при необхідності) з лицевої частини. Управління та електроживлення здійснюється від об'єкту що управляється.









Дата добавления: 2015-07-22; просмотров: 560;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.