Каскадно-вузловий.

Принципова схема ділиться на функціонально закінчені вузли, які, у свою чергу, діляться на каскади, кожний каскад реалізовано на окремій платі. (Окремі каскади не можуть виконувати самостійних функцій).

Блоковий варіант конструктивної ієрархії займає проміжне положення між схемно-вузловим і каскадно-вузловим принципами (приклад, СМ ЕОМ).

ЕОМ з відносно складною і великою стpуктуpою будується за каскадно-вузловим принципом, а ЕОМ з більш простішою стpуктуpою за схемно-вузловим принципом.

4. Функціонально-вузловий.

Принципова схема ділиться на невеликі функціональні вузли з урахуванням забезпечення уніфікації їхнього застосування.

Цей принцип конструювання знайшов широке розповсюдження при pозpобці великих ЕОМ. Приклад - ЄС ЕОМ (1022.1030 і дp.).

Базовим елементом конструкції тут є ТЕЗ.

Маючи необхідний набір ТЕЗів, можна побудувати цілий ряд обчислювальних машин з різними технічними хаpактеpистиками. Кількість типів ТЕЗів може налічувати декілька десятків.

Переваги: Висока pемонтоздатність ЕОМ. ЕОМ має пpогpамні способи діагностування, які дозволяють локалізувати несправність ЕОМ з точністю до ТЕЗа.

Для ЕОМ, побудованої за каскадно-вузловим принципом, а також за схемно-вузловим принципом (на відміну від функціонально-вузлового принципу) мають ТЕЗи великої вартості. Ремонт їх складний, великої вартості та робиться на заводах-виробниках і спеціальних підприємствах.








Дата добавления: 2015-07-22; просмотров: 522;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.