Роберта Стенберга

Вид кохання Складові
інтимність пристрасть рішення – забов`язання
СИМПАТІЯ + - -
ПАЛКЕ КОХАННЯ - + -
ПРИДУМАНА ЛЮБОВ - - +
РОМАНТИЧНЕ КОХАННЯ + + -
ЛЮБОВ – - ТОВАРИШУВАННЯ + - +
СЛІПА ЛЮБОВ - + +
ДОСКОНАЛА ЛЮБОВ + + +

+ - складова присутня;

- - складова відсутня.

Створення сім`ї в період ранньої дорослості є важливим кроком для молодих людей, у них з’являються і набувають іншого значення нові обов’язки, ролі чоловіка та дружини(згодом батьків). Молоде подружжя повинно пристосовуватись до потреб, один одного, розумно розподілити між собою обов’язки, навчитися поважати індивідуальність кожного, знаходити вихід з конфліктних ситуацій.

У віці ранньої дорослості, приблизно 23-25 років, виникає перша нормативна криза періоду дорослості. Вона полягає у тому, що молода людини обирає між “Я” – реальним, і “Я” – ідеальним на користь першого. Фантазії юності відходять на другий план і поступаються місцем активній діяльності. Е.Еріксон вважає, що молода людина готова злити свою ідентичність з ідентичністю інших. Але якщо ця готовність не знаходить взаєморозуміння, то формується підозріле ставлення до оточуючих, уникаються контакти, що зобов`язують до близькості.

Наступна нормативна криза віку ранньої дорослості виникає приблизно в 33 роки. На цей час людина вже має певний життєвий досвід, який допомагає зрозуміти, що життя неможливо прожити по максимуму. Що людина має певні можливості, що існує безліч перешкод та обмежень у досягненні мети. Відбувається корекція планів, виникає потреба почати життя спочатку, знайти нову роботу, змінити місце проживання, розлучитися або вдосконалюватися у професійному плані.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 616;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.