Основні принципи дизайну фотокниги

 

Головне - на кожному розвороті треба вказати глядачеві який об'єкт (фото) є головним, ударним, акцентованим. З чого розпочинається розповідь (перегляд)? Обкладинка - найдраматичніше зображення героїв розповіді.

Одноманітність та передбачуваність приємні оку. Зір - це процес порівняння побаченого з образами (патернами) пам'яті. Створюємо такий патерн, намалюємо сітку верстки.

Фотокнига повинна розповідати якусь історію, тому на розворот потрібно вкладати фотографії, які зв’язані між собою.

Три фотографії на розворот: одна – головна, дві – пояснюючі. Крупний план и деталі.
Помилка повторів - "Знайди 10 відмінностей". Гармонія виникає, якщо фото досить близькі, але розрізняються.

Текст на сторінках фотокниги - ця перевага! 8 з 10 чоловік з цікавістю читають текст у фотографії. Включайте аудіо-сприйняття!
Є помилковою думка, що весь простір повинен бути заповнений, залишайте великі поля. Вільний простір - це спосіб концентрації уваги.

Враховуйте Активні Лінії зображення А.Л. формуються поглядом, жестом, контрастною межею, формами об'єктів. А.Л. є направляючими. Управляють увагою глядача, послідовністю перегляду, послідовністю прочитання розповіді зображення. А.Л. є основою образотворчих зв'язків. Застосовуйте колір. Які кольори "дружать" між собою? Див. Тімоті Самара «Типографіка кольору.»,

Формати фотокниг

Слім-бук (найпопулярніша фотокнига).Фотокнига, де фотографії віддруковані на високоякісному фотопапері. Між сторінками використовується шар спеціальної суміші, що робить сторінки гнучкими та легкими. Розворот розкривається на 180°. Тверда ламінована обкладинка, з можливістю розміщення зображення, або обкладинка зі спеціальної тканини. Від 24 до 80 сторінок (від 12 до 40 розворотів).

Планшет.Фотокнига, де фотографії віддруковані на фотопапері. Розворот на 180°. Тверда ламінована обкладинка, з можливістю розміщення зображення. Від 2-х сторінок (1 розворот)

Фотокнига (Photobook).Класична фотокнига, де фотографії віддруковані на високоякісному фотопапері. Між сторінками використовується шар тонкого пластику або картону, розворот розкривається на 180°. Тверда ламінована обкладинка, з можливістю розміщення зображення, або тверда обкладинка з шкірзамінника. Від 24 до 40 сторінок (від 12 до 20 розворотів).

Прінт-бук (поліграфічна книга, більше підходить для різноманітних каталогів).Фотокнига, де фотографії віддруковані поліграфічним методом на цупкому крейдованому папері (170 г/см3). Книжний розворот (прошитий та проклеєний). Тверда ламінована обкладинка, з можливістю розміщення зображення. Від 24 до 96 сторінок (від 12 до 48 розворотів).

Робота над фотокнигою починається з вибору формату фотокниги, її розміру. Потім потрібно дізнатися вимоги для друку в майстерні, де ви буете друкувати фотокнигу, щоб робити її по цих вимогах.

Приклад інформації з сайту цифролаб (http://pro.cyfrolab.com):








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 782;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.