Надбрівна дуга; 7-надперенісся.

Лобова кістка (мал. 4) займає передньо-нижню частину мозкового відділу черепа. У ній виділяють лобову луску, очноямкові частини і носову частину. Лобова луска займає майже вертикальне положення, її вільний зазублений край з'єднується з тім'яною і клиновидною кістками. На лобній лусці добре видно лобові горби — слід від ядер окостеніння. Від очноямкових частин лобова луска відокремлена надочноямковими краями, між якими знаходиться гладкий майданчик — надперенісся.

Очноямкові частини є плоскими кістковими пластинками, які утворюють верхню стінку очної ямки. Між очноямковими частинами знаходиться гратчаста вирізка, яка на цілому черепі закрита гратчастою кісткою. Носова частина — це невеликий шорсткий виступ в передньому відділі гратчастої вирізки, який служить для прикріплення носових кісток. Усередині кістки розташована повітроносна пазуха, що сполучається з порожниною носа.

Мал.5. Клиновидна кістка (вигляд зверху): 1-тіло; 2-ямка для гіпофізу;








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 1342;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.