Використання програми 17.5

В функції main() програми оголошені три інтервали. Інтервал alpha дістає значення від користувача, beta ініціалізується набором (11,6.25) і знаком + за замовчуванням, gamma – набором (100,5.5,neg) , де neg означає знак -.

Клас DistSign є похідним класу Distance. До нього додане поле sign типу posneg. Поле sign призначене для зберігання знаку інтервалу. Тип posneg визначений в операторі enum і має два можливі значення – pos і neg.

 

Конструктори класу DistSign

Клас DistSign має два конструктори, таких самих, як і клас Distance. Перший не має аргументів, у другого два або три аргументи. Третій, необов’язковий, аргумент другого конструктора – це змінна sign, що приймає значення pos або neg. Ці конструктори дозволяють нам визначити об’єкти типу DistSign різними способами.

Обидва конструктори в класі DistSign викликає відповідні конструктори з класу Distance для встановлення значень футів і дюймів. Вони також встановлюють значення поля sign. Конструктор без аргументів завжди встановлює значення поля sign рівним pos. Другий конструктор встановлює значення поля sign як pos, якщо воно не визначене.

Аргументи ft і in, що передаються з функції main() другому конструктору класу DistSign, просто передаються конструктору класу Distance.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 553;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.