Система вищих органів державної влади в Словаччині

Особливий конституційний статус і регулювання мають також такі органи як Верховне контрольне управління, Прокуратура, Публічний захисник прав.

Словаччина є парламентською республікою, що випливає з розподілу влади в державі і центрального місця Парламенту в політичній системі. Відповідно до Конституції СР[63] (гл. 5) законодавчу владу здійснює однопалатний парламент — Національна рада Словацької Республіки (сл. Národná rada Slovenskej republiky[64]). Національна рада складається з 150 депутатів, що обираються строком на 4 роки за пропорційною виборчою системою. Ряд важливих питань державного значення громадяни можуть вирішувати посередництвом референдуму як інструменту прямої демократії.

Попри значну кількість суб’єктів виборчого процесу (близько двох десятків), представництво в парламенті здобувають 6-7 політичних сил, що є результатом дії високого прохідного бар’єру (5% голосів). Партійно-політичне представництво за результатами парламентських виборів у Словаччині наведено в таблиці 4.

Таблиця ??








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 543;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.