Природне освітлення виробничих приміщень.

Відповідно до санітарних норм і правил всі виробничі, складські, побутові й адміністративно-конторські приміщення повинні мати природне освітлення. Його не влаштовують у приміщеннях, де протипоказаний фотохімічний вплив природного світла з технічних та інших міркувань.

Природне освітленняможе бути:

1. Бокове одностороннє або двостороннє,коли світлові отвори (вікна) знаходяться в одній або двох зовнішніх стінах.

2. Верхнє, коли світлові отвори (ліхтарі) знаходяться у верхньому перекритті будівлі.

3. Комбіноване, коли застосовується одночасно бокове і верхнє освітлення.

Крім позитивних властивостей, природне освітлення має ряд недоліків, зо­крема: воно непостійне в різні періоди доби й року, в різну погоду; нерівномірно розподіляється по площі виробничого приміщення; при незадовільній його організації може викликати погіршення зору.

Лекція №6

На рівень освітленості приміщення при природному освітленні впливають наступні фактори: площа та орієнтація світлових отворів, ступінь чистоти скла у світлових отворах, колір пофарбування конструктивних елементів приміщен­ня та обладнання (стін, колон, стелі, підлоги, станин обладнання тощо), гли­бина приміщення, відстань до протилежних будівель, їх висота та колір фарбу­вання тощо.

Сполучене освітлення - це освітлення, при якому у світлий час доби одночасно використають природне й штучне світло. При цьому недостатнє за умовами зорової роботи природне освітлення постійно доповнюється штучним.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 609;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.