Різноманітність кальянів

Кожен кальян по-своєму унікальний. У той же час є такі екземпляри, про унікальність яких складали легенди. Досить згадати особистий кальян іранського шаха, проданий в 1900 році більш ніж за 2 000 000 франків. Класифікувати кальяни можна за різними параметрами. Це якість матеріалу, ціна, країна походження, елітність. Однак існує універсальна класифікація, головними критеріями якої є пряма функціональність кальяну, його якість і висота, так як саме від висоти залежить насолода від куріння. Всі кальяни можна розбити на дві групи: функціональні та сувенірні. Але цей поділ скоріше умовне, оскільки всі кальяни є свого роду сувенірами, але не всі успішно чи навіть більш - менш нормально куряться. Сувенірні кальяни - це другосортний продукт у світі наргіле, хоча, безперечно, і серед них є справжні витвори мистецтва.

Чим вище кальян - тим він гарніше, благородніше і відповідно дорожче. Висота відіграє важливу практичну роль. Ще в древні часи досягнення балансу при виготовленні кальяну між висотою, комфортом використання, стійкістю і дотриманням пропорцій вважалося важкою справою. Зараз ці характеристики не змінилися, до них просто додалися нові. У високому кальяні дим проходить більш довгий шлях, значить, тим краще він фільтрується і охолоджується. Саме тому курити високі кальяни набагато приємніше, ніж низькі. Висота наргіла, від якої безпосередньо залежить функціональність, дозволяє класифікувати кальяни наступним чином.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 702;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.