IV. Хід роботи. Денне світло або світло від матової електричної лампочки направити в прилад за допомогою дзеркальця

Денне світло або світло від матової електричної лампочки направити в прилад за допомогою дзеркальця. Через окуляр спостерігати фотометричне поле, добиваючись переміщення окуляра різкого зображення лінії розділу трійного поля. Обертанням аналізатора трійне поле встановити на рівномірну повну темноту і взяти відлік по ноніусу. Повторити 5 разів і середню величину із всіх відліків прийняти за нульовий відлік приладу α0, або поправку на “0”. Результати занести в таблицю.

Якщо нуль ноніуса при установці на темноту виявився відносно нуля ноніуса зміщеним за годинниковою стрілкою, то поправка на нуль буде 3 “+”. Якщо проти годинникової стрілки - 3 “-”.

Трубку з досліджуваним розчином встановити в з’єднувальну трубку приладу, окуляр встановити на різке зображення ліній розподілу поля зору. Поворотом аналізатора встановити трійне поле на повну рівномірну темноту і записати відлік. Таких наводок зробити п’ять і вибрати середнє значення. Результат занести в таблицю.

З одержаного середнього значення αс відніміть поправку на “0”, враховуючи її знак.

Результати всіх вимірювань та обчислень записати у звітну табл. 1

 

Таблиця 1

Результати вимірювань

с с,%







Дата добавления: 2015-05-19; просмотров: 906;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.