Класифікація і асортимент цукерок

1. Залежно від способу виготовлення і рецептури:

1.1. неглазуровані;

1.2. глазуровані - повністю або частково покриті глазур'ю;

1.3. шоколадні цукерки з начинками;

1.4. цукерки відформовані з шоколадної чи кондитерської маси для формування з начинками або без начинок різної форми і рельєфними малюнками на поверхні;

1.5. в цукровій пудрі.

Поверхня цукерок може бути повністю або частково оздоблена різними оздоблювальними напівфабрикатами (какао-порошком, цукровою пудрою, горіховою або вафельною крихтою, шоколадною крупкою, цукерковими масами, фруктами тощо).

2. За зовнішнім оформленням:

2.1. загорнуті;

2.2. частково загорнуті;

2.3. не загорнуті;

2.4. у капсулах або філейчиках, у корексах з полімерних та інших матеріалів;

2.5. відформованими у фольгу або полімерні матеріали.

3. За видом і складом:

3.1. цукерки з однієї цукеркової маси (помадна, фруктова, молочна, пралінова, желейна, кремова, збивна, лікерна, грильяжна, типу нуги та ін.),

3.2. двох або більше (з комбінованими корпусами) цукеркових мас, перешарованих або покритих вафельними листами, вироби з шоколадними шарами, із заспиртованих плодів, ягід, наявністю горіхів, цукатів тощо.

Важливими ознаками класифікації цукерок також є рецептурний склад і стійкість під час зберігання, розмір, особливості реалізації (штучні, вагові, фасовані в коробки, пакети) і форми.

Цукерки виготовляють загорнуті і не загорнуті, поштучні і фасовані, а також у вигляді сумішей та наборів. Їх загортають в етикетку, етикетку з підгорткою, етикетку з фольгою, етикетку з підгорткою і фольгою або фольгу.

Якість цукерок оцінюють за зовнішнім виглядом, формою, структурою, смаком і запахом, вологістю, масовою часткою жиру, масовою часткою редукуючи речовин, масовою часткою начинки, вміст токсичних елементів, масова частка глазурі.

Цукерки слід зберігати у сухих, добре провітрюваних приміщеннях, без стороннього запаху, при температурі (18 ± 3)°С і відносній вологості повітря не вище як 75 %, без прямої дії сонячного світла.








Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 1458;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.