Крохмаль, цукор, мед. Кондитерські товари

Мед натуральний — це солодкий, ароматний продукт, що виробляється ме­доносними бджолами з нектару (квіт­ковий) або паді (падевий) і речовин, які виділяються слинними залозами бджіл. Нектар — солодкий сік, який утворюється і виділяється нектарниками, що розміщені переважно на квітах рослин. Падь— це солодкі виділення попелиць та інших ко­мах на листках дерев, кущів та деяких трав'янистих рослин.

Цукри становлять основну частку меду і їх кількість досягає 80%. З підвищенням вмісту фруктози посилюється солодкий смак, гігроскопічність і знижується схильність меду до кристалізації.

Квіткові меди містять мало білків — 0,08—0,4%. Найбільш вивчені амілолітичні ферменти меду. Їх сумарну активність характеризують діастазним числом, яке виража­ють в одиницях Готе. У меді є різні вітаміни (В1, В2, В3, В6, РР, К, А, С, Е), але в невеликій кількості, що залежить від джерела одержання нектару і кількості пилкових зерен у продукті. Мінеральні речовини меду представлені 37 макро- і мікроелементами.

Цінними продуктами бджільництва є також віск, пилок, перга, прополіс, бджолина отрута та маточне молочко.

Віск – тверда, дрібнозерниста речовина від безкольорового до темно-коричневого кольору. Виробляється спеціальними залозами бджіл.

Перга – квітковий пилок, зібраний бджолами, укладений і утрамбований в чарунки стільників і залитий медом.

Прополіс – (бджолиний клей) – смолоподібна речовина, що виробляється медоносними бджолами. Має бактерицидні та протизапальні властивості.








Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 1121;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.