Епідуральна анестезія.

Технічно вона більш складна, але має менше ускладнень. Використовують її при великому операційному ризику – похилий вік пацієнта, хвороби серця, легень, цукровий діабет.

Розчин анестетика вводять над твердою мозковою оболонкою. Проведення епідуральної анестезії можливо на любому рівні хребта, частіше використовують поперековий доступ. При проведенні епідуральної анестезії використовують лідокаїн чи бупівакаїн. Анестетик може бути введений одноразово (для не дуже тривалої операції), але можливо і установлення катетера через просвіт голки з дрібним веденням анестетика як під час, так і після операції.

Показання до використання епідуральної анестезії більш широкі, чим при спінальній, тому що проводимість нервових волокон можна виключати більш диференційовано і по сегментам. Це дозволяє використовувати епідуральну анестезію при хірургічних втручаннях, в акушерстві, а також для зняття хронічного і гострого больового синдрому.

Протипоказання до епідуралної анестезії відповідають таким при спинальній.

 

 

Голка епідуральна

Введення катетера в епідуральнийпростір.

Пункціяепідурального і субдурального простору:

1- епідунальнийпростір, 2 – субдуральнийпростір, 3 – голка в епідуралном у просторі, 4 – голку у субдуральномупросторі.








Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 1239;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.