Загальні положення. 1.1. Будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів, геріатричний будинок-інтернат, пансіонат для ветеранів війни і праці (далі –будинок-інтернат) є

1.1. Будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів, геріатричний будинок-інтернат, пансіонат для ветеранів війни і праці (далі –будинок-інтернат) є стаціонарною соціально-медичною установою для постійного проживання громадян похилого віку, ветеранів війни та пра­ці, інвалідів, які потребують стороннього догляду, побутового і медично­го обслуговування.

1.2. Будинок-інтернат організовується в спеціально побудованих або пристосованих будівлях з необхідними приміщеннями, які повинні від­повідати санітарно-гігієнічним та протипожежним вимогам, вимогам техніки безпеки та мати всі види комунального благоустрою для прожи­вання громадян похилого віку та інвалідів.

1.3. Будинок-інтернат утворюється, перепрофілюється та ліквідується згідно з рішенням місцевих органів виконавчої влади за погодженням з Міністерством соціального захисту населення України.

1.4. Будинок-інтернат підпорядкований відповідно Міністерству со­ціального захисту Автономної Республіки Крим, управлінням соціально­го захисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій та відповідним органам виконавчої влади.

1.5. У своїй діяльності будинок-інтернат керується Конституцією України, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства соціального захисту населення України, іншими нормативними актами з питань, що регулюють діяль­ність інтернатних установ, а також цим Положенням.








Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 879;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.