Загальна частина. Основними задачами голови МСЕК є керування роботою та забезпечення якісного проведення медико-соціальної експертизи і реабілітації інвалідів в очолюваній ним

Основними задачами голови МСЕК є керування роботою та забезпечення якісного проведення медико-соціальної експертизи і реабілітації інвалідів в очолюваній ним комісії, планування роботи МСЕК з медико-експертного обслуговування населення, з профілактики інвалідності й реабілітації інвалідів у зоні обслуговування МСЕК; участь у проведенні медико-соціальної експертизи як фахівця у відповідності до своєї клінічної спеціальності.

На посаду голови МСЕК призначається один із лікарів, що входить до неї. Голова МСЕК повинен мати стаж роботи з основної клінічної спеціальності не менше восьми років, з медико-соціальної експертизи – не менше п'яти років та першу атестаційну категорію з основної лікарської спеціальності.

Голова МСЕК працює під керівництвом головного експерта (головного лікаря Центру МСЕ), наказом якого він призначається і звільняється з роботи. Він несе персональну відповідальність за діяльність МСЕК.

У своїй діяльності голова МСЕК керується Положенням про медико-соціальну експертизу (1992), Порядком організації і проведення медико-соціальної експертизи втрати працездатності (1994), загальними положеннями та критеріями установлення різних груп інвалідності, строків переогляду у відповідності з діючою Інструкцією, положеннями про установлення причинного зв'язку, порядком відшкодування втрати здоров'я та визначення відсотків втрати професійної працездатності (регрес) внаслідок трудового каліцтва, професійного захворювання у військовослужбовців, працівників митної служби, прокуратури та іншими законодавчими документами, відомчими інструкціями та наказами, в тому числі по Центру медико-соціальної експертизи.








Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 602;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.