ІІІ. Умови приймання, утримання та виписки із спеціального будинку-інтернату

13. Направлення престарілих та інвалідів до спеціального будинку-ін­тернату провадиться за їх бажанням на підставі висновку медичної частини виправно-трудової установи про те, що вони потребують сто­роннього догляду і не мають протипоказань для проживання в будин­ку-інтернаті згідно з Інструкцією про медичні показання та протипока­зання для приймання в будинок-інтернат, затвердженою Міністерством охорони здоров'я СРСР, і при відсутності у них працездатних родичів, зо­бов'язаних їх утримувати.

14. У спеціальний будинок-інтернат можуть також направлятися і особи, які проживають у будинках-інтернатах загального типу і допус­кають порушення громадського порядку, а також систематично та грубо порушують правила соціалістичного співжиття, до яких неодноразово застосовувалися міри адміністративного і громадського впливу, з ураху­ванням думки трудових колективів будинків-інтернатів і престарілих громадян та інвалідів, які проживають у них.

Рішення про направлення до спеціального будинку-інтернату для престарілих та інвалідів з будинків-інтернатів загального типу приймаю­ться виконавчими комітетами обласних Рад народних депутатів за міс­цем знаходження останніх по представленню органів соціального забез­печення, а при влаштуванні осіб, які звільняються з місць позбавлення волі, а також осіб, які направляються з приймальників-розподільників, – виконкомами обласних Рад народних депутатів за місцем знаходження спеціальних будинків-інтернатів по представленню органів внутрішніх справ.

15. Пенсіонерам, які проживають у спеціальному будинку-інтернаті, пенсія виплачується відповідно до чинного законодавства.

16. Престарілі та інваліди, які проживають у спеціальному будин­ку-інтернаті, можуть прийматися на тимчасові роботи в цьому закладі відповідно до чинного законодавства на посади молодшого медичного персоналу і робітників на умовах неповного робочого дня з оплатою пропорціонально відпрацьованому часові, якщо праця їм не протипоказана за станом здоров’я.

17. Тимчасове вибуття престарілих та інвалідів із спеціального будин­ку-інтернату в особистих справах дозволяється директором цього закла­ду на строк не більше одного місяця, а для осіб, які перебувають під ад­міністративним наглядом, – за погодженням з органами внутрішніх справ з урахуванням висновку лікаря про можливість виїзду. Витрати, пов'язані з поїздкою, не відшкодовуються.

18. Відвідування престарілих та інвалідів родичами чи знайомими дозволяється в порядку, встановленому директором спеціального будинку-інтернату.

19. Виписка престарілого або інваліда із спеціального будинку-інтер­нату провадиться за його заявою з дозволу відділу соціального забезпечення виконкому обласної Ради народних депутатів при наявності житлової площі, засобів до існування та можливості обслуговувати себе або при наявності письмової згоди родичів, які мають змогу його утримувати і здійснювати необхідний догляд за ним, а також у разі встановлення третьої групи інвалідності інваліду 1-ї або 2-ї групи.

20. При виписці із спеціального будинку-інтернату престарілому чи інвалідові видається закріплюваний за ним одяг, білизна, взуття за сезоном, особисті речі та цінності, що зберігалися в закладі, а також довідка із зазначенням часу перебування в спеціальному будинку-інтернаті.

21. За клопотанням адміністрації спеціального будинку-інтернату престарілі та інваліди рішенням відділу соціального забезпечення виконкому обласної Ради народних депутатів можуть бути переведені в інші будинки-інтернати системи соціального забезпечення.








Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 860;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.